Annonce
AGF

Nicklas Helenius ser frem til konkurrencen i Aarhus

Helenius ser frem til at vise hvad han står for som spiller i AGF. Foto: Axel Schütt
Den nye AGF-angriber mener, at truppens tre angribere hver især kommer med deres pakke og kan styrke hinanden i kampen om spilletid.
Annonce

FODBOLD: Målene følger for det meste i kølvandet på Nicklas Helenius. Den 28-årige fodboldspiller er blandt de mest scorende spillere i Superligaen og har ofte skabt masser af ravage i modstandernes forsvar, når han er på banen. I de kommende tre år er den næsten to meter høje angriber at finde i AGF, hvor han skal indgå i en målfarlig trio med Patrick Mortensen og Alexander Ammitzbøll, som også har erhvervet som angriber stående på deres CV.

- Der er konkurrence om pladserne i AGF. Der er dygtige angribere i Patrick Mortensen og Alexander Ammitzbøll, men konkurrence er bare med til at gøre en bedre. Jeg tror også, at der er udsigt til, at vi ikke bare spiller med én angriber, så jeg ser ikke de andre som konkurrenter, men som holdkammerater, der skal få det bedste ud af hinanden. Hvis du får det bedste ud af en anden, så får du formentlig også noget igen, fortæller Nicklas Helenius og fortsætter:

- Patrick er dygtig i boksen og Alexander er en god allrounder med masser af energi. Han er den unge spiller med tro på tingene. Jeg er god til at komme ned i banen, deltage i spillet og løbe dybt derfra. Det er en af mine styrker. Jeg har et godt overblik og kan også afslutte ude fra og ikke bare inde i feltet, så jeg synes, at jeg bibringer nogle andre kvaliteter end de andre to, siger angriberen.

Nicklas Helenius trænede første gang med sine nye klubkammerater mandag. Foto: Axel Schütt
Annonce

En anden pakke

Det er cheftræner David Nielsen enig i. Han har været godt tilfreds med præstationen fra sine to andre angribere i det seneste halve år, men hilser også konkurrencen i sin trup velkommen.

- Jeg ønsker, at der skal være god konkurrence i min trup. Det kommer til at gøre alle spillerne bedre, og Nicklas kommer med en anden pakke end de to andre. Han har en god størrelse, men der er bare forskel på ham og Patrick Mortensen. Det giver os nogle andre muligheder undervejs i kampene, men også fra begyndelsen. Det giver nogle gode ideer i trænerteamet om hvordan vores hold skal vokse videre, så nu handler det om at præstere, siger træneren og fastslår:

- Nicklas en ækel spiller at spille mod. Det har han været alle de gange, hvor jeg har stået overfor ham i Superligaen. Det er lige meget hvor han har spillet, så vi er rigtigt glade for, at han nu er i AGF.

Kan det komme på tale at spille med to angribere oppe foran?

- Jeg vil ikke udelukke, at vi kan spille med to. Samtidig vil jeg også sige, at det ikke er vores førsteprioritet at spille med to angribere. Vi har vores måde at gøre det på lige nu, men det kan sagtens være, at den måde kan vokse og ændre sig. Det afhænger af spillernes præstationer. Vi er ikke begrænset af systemer, hvis det er rigtigt at spille anderledes, men lige nu har vi en måde at gøre tingene på, som alle spillerne er hentet ind til at kunne spille, siger træneren.

Annonce

Jeg skal give den gas

Nicklas Helenius fortæller, at muligheden for at være to oppe foran, har været et emne, men understreger, at han er kommet til Aarhus for at vise, hvad han står for som fodboldspiller.

- Jeg har fået fornemmelsen af, at hvis du gør det godt, så spiller du også, og sådan skal det være på et hold. Der er konkurrence, så jeg skal bare give den gas og give mit bedste, siger han.

- Det er en stærk og bred trup, der er blevet stablet på benene i AGF. Jeg håber, at jeg kan være med til at forløse det store potentiale, som man ved er i AGF. Ser man på klubben og fanskaren, så er det bare en stor klub, som skal være med deroppe og det håber jeg, at jeg kan hjælpe den med.

Han vidste, at hans tid i OB var ved at være forbi efter han tilbragte en stor del af foråret på bænken i det fynske. Nu hedder adressen Aarhus og AGF, og han håber, at han igen kan vise, hvad han kan bidrage med som fodboldspiller.

- Mit forår i 2018 og efterfølgende efteråret i OB var godt. Jeg har lavet 17 mål sammenlagt, hvis man regner pokalturneringen med. Det er godkendt. Det er svært at sige om det er anerkendt. Jeg ved, hvad jeg kan som spiller og hvad jeg kan bidrage med. Det føler jeg, at jeg kan komme til at vise i AGF. De fortalte mig, hvad jeg var god til. Det behøvede jeg ikke engang at fremhæve selv. Så det handler om, at jeg skal være mig selv og knokle på hver eneste dag til træning. Jeg har et godt scoringssnit. Jeg synes, at jeg har vist, at når jeg får tilliden, og har selvtilliden, så kan jeg holde et højt niveau. Jeg føler dog også, at jeg kan andet end at lave mål. Jeg har også lavet en del assist i Superligaen.

Annonce
Annonce
Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Indland

Testcentre i Aarhus, Skanderborg og Horsens har flere dages ventetid på coronatest

Annonce