Annonce
Sport

Nicolai Jørgensen gør comeback i Feyenoord-sejr

Stanley Gontha/Ritzau Scanpix
Feyenoord-danskeren fik en halv time på banen i sejr over Den Haag ovenpå en længere skadesperiode.

Landsholdsangriberen Nicolai Jørgensen gjorde søndag et længe ventet comeback for Feyenoord.

Efter mere end fire måneders skadespause blev danskeren sendt på banen i en 3-2-sejr over Den Haag i den bedste hollandske fodboldrække.

Feyenoord førte med 3-0, da Jørgensen kom på banen i det 62. minut. Trods føringen på tre mål kom sejren alvorligt i fare i slutfasen. Her reducerede gæsterne fra Den Haag to gange.

Nicolai Jørgensen blev i 2016/17-sæsonen ligatopscorer med 21 mål for Feyenoord, der samtidig vandt mesterskabet i danskerens første sæson i klubben efter skiftet fra FC København.

Sidenhen har den 28-årige angriber haft svært ved at leve op til de høje forventninger. I sidste sæson blev det blot til syv scoringer i ligaen for Jørgensen.

Nicolai Jørgensen var senest i aktion for Feyenoord 15. maj i sidste sæson. Her scorede han to gange i en 4-1-sejr over Fortuna Sittard.

Feyenoord indtager syvendepladsen i den hollandske række med ni point efter fem spillerunder. Ligaen toppes af mestrene fra Ajax, der har 13 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce