Annonce
Aarhus

Nicolai Wammen fik sin Karen

<p>Karen Lund og Nicolai Wammen blev Pinsedag gift i Aarhus Domkrke. Foto: Kim Haugaard</p>

Karen Lund og Nicolai Wammen blev viet i Aarhus Domkirke søndag klokken 12.30.

Karen Lund sagde ja, da tidligere Aarhus-borgmetser Nicolai Wammen faldt på knæ og friede i 60 meters højde i rådhustårnet i Aarhus i februar.

<p>Nicolai Wammen er ankommet og klar til sin vielse, der starter klokken 12.30 i Domkirken. Foto Kim Haugaard</p>

I dag, Pinsedag, sagde hun så ja igen, da parret blev viet i Domkirken, hvor gæsterne kort før klokken 12 begyndte at ankomme.

Karen Lund og Nicolai Wammen blev Pinsedag gift i Aarhus Domkrke.

Gommen selv ankom omkring klokken 12 og var klar til at gå ind i kirken for at vente på sin kommende hustru.

Annonce
Karen Lund og Nicolai Wammen blev Pinsedag gift i Aarhus Domkrke.

»Jeg er klar, men der er lidt sommerfugle i maven. Jeg er glad, og det er en dag, vi har set frem til rigtig længe,« sagde Nicolai Wammen, der er i kjole og hvidt med en sølvgrå butterfly til.

<p>Karen Lunds brudekjole er en kreation fra skrædder Jesper Høvring. Bruden bærer på billedet også en Høvring couture-kjole ved regentparrets aftenselskab på Christiansborg i 2014. Nicolai Wammen er iført kjole og hvidt i Domkirken søndag - og skifter til smoking før bryllupsselskabet mødes på Varna. Foto: Scanpix</p>

Det vekslede mellem tørvejr og regn, før, under og efter vielsen.

<p>Den tidligere borgmetser Thorkild Simonsen og hans kone er nogle af gæsterne, der netop er ankommet til Domkirken, hvor Nicolai Wammen klokken 12.30 bliver gift. Foto: Kim Haugaard</p>

»Jeg håber på, det klarer op, og at der bliver sol over byen,« lød det fra gommen, kort inden han gik indenfor i Domkirken.

Han måtte dog svede lidt ekstra i kirken, inden vielsen gik i gang.

Bruden ankom i en cremfarvet Jaguar, men kom et kvarter for sent.

»Jeg glædet mig helt vildt. Især til at se ham,« lød det fra Karen Lund, inden hun gik ind i kirken.

Den røde top er med

Store dele af toppen af den røde del af dansk politik vil være med til bryllup i Aarhus.

Ttidligere Aarhus-borgmester, Thorkild Simonsen, ankom før klokken 12.

»Jeg har aldrig været til bryllup i Domkirken før, så det glæder jeg mig til. Og så er det endnu bedre, at det er en gammel borgmester-kollega, der skal vies,« siger Thorkild Simonsen, der glæder sig til at høre, hvad den nye biskop Henrik Wigh-Poulsen, som skal forestå vielsen, vil sige.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er kommet sammen med sin mand, Labour-medlemmet af det britiske Underhus, Stephen Kinnock. Det samme er den nuværende formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, ligesom Jacob Bundsgaard og Flemming Knudsen også klar i kirken

Men det er ikke kun de røde politikere, der er at finde i den store kirke. Også tidligere forvarsminister og venstremand Søren Gade sidder klar på rækkerne.

»Jeg kender de fleste gæster, og de er fornøjelige at være sammen med, selvom de er røde,« lyder det fra Søren Gade.

»Jeg ved, at Nicolai (Wammen, red.) er god til at holde tale, så glæder mig meget til at høre hans tale til bruden.«

Annonce

Middag på Varna

Efter vielsen står den på bryllupsmiddag hos restauratør Palle Enevoldsen på Varna der, med udsigt ud over Aarhus Bugten, åbnede under Landsudstillingen 1909.

»Det er dejligt at være med. Jeg har kendt Nicolai i 15-20 år, og jeg glæder mig især til at se dem ved alteret og til middagen bagefter, som er på en af de smukkeste pletter i Aarhus,« siger nuværende borgmester af Aarhus, Jacob Bundsgaard.

Karen Lunds brudekjole er i øvrigt kreeret af den københavnske skrædder Jesper Høvring, der også har stået bag flere couture-kreationer til kronprinsesse Mary og en stribe andre kendte danskere.

Annonce

I vante omgivelser

»Vi kommer til Aarhus i god tid, og vi bliver i Aarhus nogle dage efter brylluppet for at være sammen med familie og venner. Vi glæder os virkelig til nogle gode dage i vante omgivelser, hvor der også bliver tid til dejlige gåture ved strand og skov. Det holder vi virkelig meget af,« sagde Nicolai Wammen til Århus Stiftstidende nogle dage inden brylluppet.

»Vores dage i Aarhus bliver en mini-bryllupsrejse. I sommerferien tager vi så på en større en af slagsen. Vi har endnu ikke bestemt os for, hvor vi vil rejse hen. Det kommer vi til. Nu gælder det selve brylluppet, hvor vi skal have en dag med masser af kærlighed og fest og forhåbentlig godt vejr, selv om vi er oppe mod den danske sommer,« sagde Wammen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce