Annonce
Aarhus

Nicolai Wammen friede i rådhustårnet

<p>Her er det kommende brudepar. Vi har lånt en selfie snuppet af Karen Lund og Nicolai Wammen i rådhustårnet umiddelbart efter eksborgmesteren havde friet. Derefter gik parret direkte ned til Aarhus Domkirke, hvor brylluppet skal stå, for at snuse til den kirkelige stemning.</p>

Borgmester i Aarhus gennem seks år, Nicolai Wammen, steg til tops - for derefter at falde på knæ og fri til sin kæreste, Karen Lund, i rådhustårnet i Aarhus... Brylluppet skal stå i Aarhus Domkirke.

Karen Lund sagde ja. I 60 meters højde og med udsigt ud over hele Aarhus. Nicolai Wammen valgte toppen af rådhustårnet, da han for fjorten dage siden overraskede sin kæreste og friede til hende.

»Jo, Karen og jeg skal giftes,« siger den tidligere Aarhus-borgmester med en glødende glæde i stemmen.

Brylluppet står i Aarhus Domkirke i pinsen.

Annonce

Nicolai Wammen, der gennem seks år frem til 2011 bar borgmesterkæden i Aarhus og i dag er Socialdemokraternes politiske ordfører i Folketinget, er ikke århusianer for ingenting. At det vellykkede frieri skulle ske på toppen af Aarhus, var nøje planlagt, da kæresteparret en søndag for et par uger siden var i Aarhus.

»Jeg havde lagt den lille plan på forhånd og taget rådhusvagterne i ed, så vi kunne komme op i tårnet. Vi var på en almindelig slentretur i Aarhus, da jeg spurgte Karen, om vi ikke skulle en tur op i rådhustårnet for at nyde den smukke udsigt ud over byen. Da vi kiggede ud over hele Aarhus, friede jeg,« siger Nicolai Wammen.

Den tidligere forsvarsminister glæder sig nu over, at Karen Lund med det samme lod alle forsvarsparader falde - og sagde ja.

»Vi blev hurtigt enige om, at brylluppet skal stå i Aarhus Domkirke. Så da vi kom ud fra rådhuset, gik vi ned til domkirken for at opleve, hvad der venter os. Vi tænkte mange tanker om vores bryllup, var vist helt væk i hinanden, så hvis vi glemt at hilse på nogen på Strøget, vil vi gerne sige undskyld. Men vi var i vores egen lykkelige verden,« fortæller Nicolai Wammen.

Parret mødte hinanden for knap tre år siden. Karen Lund, der er cand. mag i dansk og samfundsfag, arbejder i kommunikationsafdelingen hos Dansk Sygeplejeråd i København. Kærligheden var netop årsagen til, at Nicolai Wammen for et par år siden valgte at flytte til hovedstaden - sammen med Karen Lund.

Men når familie og venner samles til bryllup, inviterer brudeparret altså til Aarhus, domkirken.

»Karen er født i Aalborg. Vi er begge jyder, og hun har familie i Aarhus. Vi har begge rigtig meget lyst til, at brylluppet finder sted netop i Aarhus. Da vi mødte hinanden og i den første tid, gik vi rigtig mange dejlige ture i Marselisborg Skovene, langs stranden og rundt i Aarhus. Jeg ville rigtig gerne vise hende, hvor naturskøn Aarhus er med masser af skov og strand,« siger Nicolai Wammen.

For Nicolai Wammen, der blev østjysk topscorer ved det seneste folketingsvalg med godt 21.000 stemmer, er dagligdagen på Christiansborg på den tunge post som politisk ordfører én lang forhandling.

Dén søndag i Arne Jacobsen og Erik Møllers rådhustårn udbad Karen Lund sig ikke betænkningstid. Så nu skal brylluppet stå.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

70 år: Stephensen blev prisbelønnet dokumentarist og filmmand

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce