Annonce
Aarhus

Nicolai Wammen skal giftes: Sådan bliver pinsebrylluppet

<p>Karen Lunds brudekjole er en kreation fra skrædder Jesper Høvring. Bruden bærer på billedet også en Høvring couture-kjole ved regentparrets aftenselskab på Christiansborg i 2014. Nicolai Wammen er iført kjole og hvidt i Domkirken søndag - og skifter til smoking før bryllupsselskabet mødes på Varna. Foto: Scanpix</p>

Karen Lund og Nicolai Wammen vies i Aarhus Domkirke søndag. Hun i brudekjole fra skrædderen Jesper Høvring. Han i kjole og hvidt. Helle Thorning-Schmidt og Flemming Knudsen er blandt gæsterne.

Karen Lund sagde ja, da Nicolai Wammen faldt på knæ og friede i 60 meters højde i rådhustårnet i Aarhus i februar. Pinsedag står brylluppet i Aarhus Domkirke, hvor familie og politiske venner - som modstandere - til Socialdemokraternes politiske ordfører på Christiansborg samles og efterfølgende skal smage bryllupskage på Varna Palæet med udsigt over Aarhus Bugt.

Den tidligere borgmester i Aarhus er og har ofte været i krydsild som tidligere forsvarsminister og Socialdemokraternes spydspids i debatter i Folketinget. Han er vant til at styre nerverne, og det samme bliver tilfældet i Aarhus Domkirke søndag klokken 12.30, når biskop Henrik Wigh-Poulsen forestår vielsen.

»Nervøs er jeg ikke. Men jeg er spændt, og vi glæder os helt vildt til brylluppet. Vi håber på en glad og kærlig dag med en god fest - og forhåbentlig godt vejr. Vi har inviteret en blanding af familie og venner, der også tæller kolleger,« siger Nicolai Wammen.

Annonce

Politiske kendiser i bryllupshumør

Når Karen Lund og Nicolai Wammen er blevet viet, står den på bryllupsmiddag på den historiske perle af en restaurant hos restauratør Palle Enevoldsen på Varna der, med udsigt ud over Aarhus Bugten, åbnede under Landsudstillingen 1909.

Her vil brudeparret byde velkommen til blandt andre tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i dag er direktør for internationalt Red Barnet i London, som kommer sammen med sin mand, Labour-medlemmet af det britiske Underhus, Stephen Kinnock.

Den nuværende formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, er også med til brylluppet sammen med sin kæreste, filmfotografen Bo Tengberg. Blandt andre socialdemokratiske partifæller og venner dukker et stærkt århusiansk trekløver af tidligere (og nuværende) århusianske borgmestre op. Det er Thorkild Simonsen, Jacob Bundsgaard og Flemming Knudsen. De tidligere »bykonger« kan ved brylluppet hilse på den socialdemokratiske kollega, overborgmester i København, Frank Jensen.

Nicolai Wammen har gjort sig bredt i dansk politik, siden han som 15-årig meldte sig ind i Socialdemokratiet i Aarhus. Hans berøringsflade er stor, hvilket har givet ham mange kollegaer og venner på tværs af politiske skel. Med til brylluppet er også gruppeformand for Venstre i Folketinget, Søren Gade, samt Radikale Venstres leder, århusianeren Morten Østergaard.

»Morten Østergaard og jeg har kendt hinanden i mange år. Vi er begge vokset op i århusiansk politik. Søren Gade og jeg er rigtig gode venner. Selv om vi er politiske modstandere på Christiansborg, har vi altid haft et godt venskab,« siger Nicolai Wammen.

Annonce

Middag hos Obama fremfor bryllup

Karen Lund og brudgommen har modtaget et enkelt afbud, efter invitationerne til pinse-brylluppet blev sendt ud. Det er fra parrets nære venner, den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, og hans partner Stephen DeVincent.

»Vi var med til brylluppet, da Rufus og Stephen blev gift sidste år på Københavns Rådhus. Men de er inviteret til middag i Det Hvide Hus hos præsident Barack Obama, og det må vi bøje os for, at de har valgt at takke ja til fremfor vores bryllup,« smiler Nicolai Wammen.

Annonce

Bryllupskjole fra Jesper Høvring

Nicolai Wammen siger få dage før brylluppet, at der skulle være styr på den store dag, bortset fra enkelte detaljer. Noget af det vigtigste, påklædningen, er der taget hånd om. Karen Lunds brudekjole er kreeret af den københavnske skrædder og dressmaker Jesper Høvring, der også har stået bag flere couture-kreationer til kronprinsesse Mary og en stribe andre kendte danskere. Karen Lund har i øvrigt ved andre lejligheder også benyttet sig af Jesper Høvrings design - blandt andet ved regentparrets aftenselskab på Christiansborg Slot for regeringen og Folketinget tilbage i 2014 (se foto).

»Jeg har kjole og hvidt på i Domkirken og vil så klæde om til festen på Varna, hvor den står på smoking,« afslører Nicolai Wammen.

Annonce

Bryllupsrejse i Aarhus og...

Brudeparret bor til daglig i København. Noget af det, som det kommende ægtepar ser mest frem til i pinsen, er udover selve den festlige og lykkelige begivenhed nogle gode - og formentlig romantiske - dage i Aarhus, hvor begge har familie og mange venner.

»Vi kommer til Aarhus i god tid, og vi bliver i Aarhus nogle dage efter brylluppet for at være sammen med familie og venner. Vi glæder os virkelig til nogle gode dage i vante omgivelser, hvor der også bliver tid til dejlige gåture ved strand og skov. Det holder vi virkelig meget af,« siger Nicolai Wammen, som sammen med bruden endnu ikke har lagt sig fast på, hvor den egentlige bryllupsrejse skal folde sig ud.

»Vores dage i Aarhus bliver en mini-bryllupsrejse. I sommerferien tager vi så på en større en af slagsen. Vi har endnu ikke bestemt os for, hvor vi vil rejse hen. Det kommer vi til. Nu gælder det selve brylluppet, hvor vi skal have en dag med masser af kærlighed og fest og forhåbentlig godt vejr, selv om vi er oppe mod den danske sommer.«

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Østjylland For abonnenter

Forældre nægtede at sende deres børn på kæmpeskole 15 kilometer væk: Nu har de skabt deres egen friskole

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Gartnerens to døtre skulle have været én søn: - Men for os har det været en gave at være tvillinger

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce