Annonce
Aarhus

Nicolai Wammen afviser Løkke: - Vi anbefaler majestæten en ren socialdemokratisk regering

Nicolai Wammen var i vælten i begyndelsen af valgkampen, da han erstattede formand Mette Frederiksen på grund af sygdom i debatterne. Torsdag eftermiddag venter dronning Margrethe på Amalienborg. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Bureau
Når Nicolai Wammen torsdag møder dronning Margrethe er meldingen fra Socialdemokratiet klar i dronningerunden. Danmark skal have en socialdemokratisk mindretalsregering.

AARHUS: Topscoreren i østjysk politik, når det gælder personlige stemmer, Nicolai Wammen, er torsdag eftermiddag blandt de socialdemokratiske topfolk, som møder op til dronningerunden på Amalienborg. Ønsket til dronning Margrethe er klokkeklart.

Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, skal have mandat til at forhandle en socialdemokratisk mindretalsregering hjem. Det siger Nicolai Wammen til Stiften.dk efter valgnatten, mens han gør sit dress klar til en tur ind på Amalienborg. Socialdemokratiet fik godt en fjerdedel af stemmerne - og dermed syv mandater - i Østjyllands Storkreds.

Ved Folketingsvalget for fire år siden var den tidligere Aarhus-borgmester den største stemmesluger i det østjyske med næsten 22.000 stemmer. Han afviser blankt statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) invitation til at danne en bred SV-regering med Venstre og Socialdemokratiet i forening om ministerposterne, sådan som Venstre-formanden bød op til dans på valgnatten.

- Lars Løkke Rasmussen er under valgkampen kommet med tre forskellige bud på en regering. Socialdemokratiet er komnmet med én, og den står vi fast ved. Det er en socialdemokratisk mindretalsregering, hvor vi samarbejder med alle. På tværs af politiske farver. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan få den politik igennem, som vi gennem hele valgkampen har stået for. Det er blandt andet et mere solidarisk samfund og en fast udlændingepolitik, siger Nicolai Wammen til Stiften.dk

Optimistisk før forhandlinger om ny regering

Nicolai Wammen, der ydmygt understreger, at nu skal stemmerne jo lige tælles op, før han er valgt, er oven på valgnatten "rigtig glad for, at Danmark nu får en ny start med en ny kurs" med Mette Frederiksen ved roret.

- Jeg håber meget på, at Mette Frederiksen får depechen af hendes majestæt i eftermiddag, så forhandlingerne kan gå i gang. Jeg er grundlæggende optimistisk, men jeg tror, det bliver nogle svære forhandlinger, siger Nicolai Wammen, der selv sidder med ved bordet, når enderne i rød blok skal spindes sammen med blandt andre de radikale som den store ubekendte faktor.

På landsplan opnåede Socialdemokratiet et mandat mere i forhold til det valget i 2015. I Aarhus og Østjylland blev det igen til syv socialdemokratiske mandater. I procent gik det gamle arbejderparti en smule tilbage i den traditionelt århusianske A-højborg. Nogen decideret sejr blev det ikke til i Østjylland.

- Jeg har talt med mange vælgere i Østjylland de seneste fire uger. Jeg er ikke i tvivl om, at vi i Socialdemokratiet har trukket mange stemmer fra blå blok og over til os, mens andre er gået fra Socialdemokratiet videre ud i rød blok. Sådan er det. Jeg er blot glad for, at valget er faldet så klart ud som det er. Det er oplagt, at vi kan få en ny start med en bedre retning i fremtiden, siger Nicolai Wammen, der er tidligere forsvarsminister og Europaminister lige som han i den seneste valgperiode var ordfører for sit parti.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce