Annonce
Østjylland

Niels Rosenberg udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen

Borgmester Uffe Jensen hang torsdag aften Ridder af Dannebrogsordenen på byrådskollegaen Niels Rosenberg (K) for 20 års tro tjeneste. Foto: Niels Åge Skovbo FOKUS FOTO

Borgmester og kommunaldirektør har indstillet det konservative byrådsmedlem til ordenen.

Odder: Der var tårer i øjenkrogen på hovedpersonen selv, da byrådsmedlem Niels Rosenberg (K) torsdag aften officielt blev udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen. Niels Rosenberg modtog ordenen i forbindelse med Odder Kommunes nytårskur for erhvervslivet på Montra Odder Parkhotel torsdag aften.

Hendes Majestæt Dronningen har udnævnt Niels Rosenberg til Ridder af Dannebrogsordenen for at have været medlem af Odder Byråd siden 1. januar 1998, altså uafbrudt i 20 år, heraf bl.a. 12 år som formand for Social- og Sundhedsudvalget og fire år også som formand for Beskæftigelsesudvalget.

- Niels Rosenberg har som medlem af Odder Byråd gennem alle 20 år arbejdet for udviklingen af hele Odder Kommune og har særligt ydet en stor indsat for kommunens udsatte borgere, lyder det i indstillingen til Ridder af Dannebrogsordenen, der er skrevet af kommunaldirektør Henning Haahr og borgmester Uffe Jensen (V).

Foruden nævnte formandsposter, har Niels Rosenberg også været formand for VitaPark-udvalget, det lokale beskæftigelsesforum, Rosens Venner i Odder og Ejerforeningen Højgårdsvej.

Han er desuden medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget i Odder Kommune og sidder i bestyrelsen i Odder Spildevand og Sprogskolen Horsens. Niels Rosenberg har i sidste byrådsperiode været 1. viceborgmester.

Niels Rosenberg har endelig været et stort aktiv for lokalsamfundet i Gylling, bl.a. som formand for borgerforeningen og boldklubben.

Annonce

Niels Rosenberg har gennem alle årene gjort en særlig indsats for kommunens udsatte borgere.

Uffe Jensen, borgmester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce