Annonce
Aarhus

Nigerianer skal udvises: Afsløret i bybus

En kontrollør i en bybus bad politiet om hjælp til at fastslå en passagers identitet. Så viste det sig, at den 27-årige mand fra Nigeria var her på et udløbet visum. Nu bliver han udvist. Foto: Jens Thaysen
En 27-årig mand fra Nigeria opholdt sig i Danmark, selv om hans Schengen-visum var udløbet. Nu er han varetægtsfængslet, indtil han bliver vist ud.

AARHUS: En 27-årig mand fra Nigeria blev onsdag kl. 11.28 ved lidt af et tilfælde afsløret i ulovligt at opholde sig i Danmark. Nu er han varetægtsfængslet, indtil han kan blive vist ud af landet.

Der var en buskontrollør, der tilkaldte politiet, fordi han havde brug for hjælp til at få fastslået den 27-åriges identitet.

Da en patrulje ankom til stoppestedet på Oddervej, viste det sig, at manden ingen gyldig legitimation havde. Derfor blev han anholdt, så politiet kunne fastslå hans identitet.

Det viste sig, at mandens Schengen-visum var udløbet. Derfor blev han sigtet for ulovligt ophold i landet og tilbageholdt på udlændingeloven, mens hans sag blev forelagt Udlændingestyrelsen.

Den har besluttet, at manden skal udvises med et indrejseforbud på to år. Fredag formiddag blev nigerianeren fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til fredag 15. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];