Annonce
Sport

Nikolaj Læsø er efterårets mest effektive ligaspiller

JFMINTERN - Nikolaj Læsø, Århus Håndbold (32). 04.12.2019. Primo Tours Ligaen (Herre Håndbold Ligaen). BSH-Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen.

HÅNDBOLD: Vanen tro har Dansk Håndbold Forbund sat navn på efterårets hold i herrernes liga. Et hold, der er sammensat ud fra deres score i det statistiske begreb ”Most Effective Player”, der bliver lavet ud fra statistiksystemet i ligaen.

Mest effektive spiller i dette efterår er uden sammenligning Århus Håndbolds Nikolaj Læsø, der har spillet sig til et samlet antal MEP-point på 67,54 og sikrer ham en plads på holdet som playmaker.

I de første 17 runder har Nikolaj Læsø scoret 115 mål, hvilket gør ham til topscorer i ligaen. Læsø er også blevet en del af Håndboldforbundets nye udviklingstrup, hvor man i første omgang har udtaget seks potentielle A-landsholdsspillere, som blandt andet modtager ekstra vejledning i ernæring, træning og sportspsykologi.

Det nuværende EM må Læsø dog se fra skærmen herhjemme i Aarhus. To af de syv spillere på efterårets hold er dog taget med landsholdet til Sverige. Det drejer sig om Aalborg Håndbolds Magnus Saugstrup og TTH Holstebro Magnus Bramming. Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Øris Nielsen var også en del af de sidste 19, men blev sorteret fra kort før EM-slutrunden begyndte.

Annonce

Efterårets hold

Hele Efterårets Hold i herreligaen er:

Målvogter: Simon Gade, TTH Holstebro 22,54 MEP

Venstre fløj: Magnus Bramming, TTH Holstebro 52,58 MEP

Venstre back: Lasse Kjær Møller, GOG 63,35 MEP

Playmaker: Nikolaj Læsø, Århus Håndbold 67,54 MEP

Højre back: Nikolaj Øris Nielsen, Bjerringbro-Silkeborg 49,53 MEP

Højre fløj: Andreas Flodman, KIF Kolding 55,93 MEP

Stregspiller: Magnus Saugstrup, Aalborg Håndbold 43,21 MEP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce