Annonce
AGF

Ninja Warrior og mareridtssæson i Spanien: AGF-kvindernes nye australske forsvarsleder skal løfte holdets niveau

Som 26-årig har Jenna McCormick allerede haft en begivenhedsrig karriere, der blandt andet har budt på et islandsk mesterskab. Foto: Ole Nielsen.
Nok tabte AGF's kvinder forventligt til den forsvarende danske mester lørdag, men århusianernes nye australske midtstopper, Jenna McCormick, viste stor fight i løbet af kampen. Og det er den 26-årige australier ganske vant til efter en allerede begivenhedsrig karriere med op- og nedture.

FODBOLD: Med resterne af et gedigent blåt øje, stod århusianernes nye australske midtstopper Jenna McCormick godt imod på Ceres Park lørdag, hvor den forsvarende mester HB Køge gæstede AGF.

Faktisk lå australieren også temmeligt meget ned. Ikke fordi hun filmede, eller fordi hun blev lagt ned, men simpelthen fordi hun af egen fri vilje ofrede sig igen og igen for at blokere gæsternes afslutninger i feltet.

Det endte til syvende og sidste godt nok med en 0-2 sejr til de sjællandske gæster, men fra den australske midtstopper blev der vist både initiativ og mod.

Annonce

For nok har Jenna McCormick ikke været i Aarhus i meget mere end en lille måneds tid, men allerede nu er det tydeligt, at den 26-årige forsvarsspiller forsøger at tage styring i århusianernes forsvar.

Men for ikke engang et år siden så det hele lidt mere dystert ud for den australske centerback.

Mareridtssæson i Sydspanien

Efter udlandsophold tidligere i karrieren, først på Island og dernæst i Norge, valgte Jenna McCormick nemlig i foråret 2020 at tage en tur til Andalusien. Her ventede et ophold i Real Betis, der spiller i en af Europas stærkeste kvindeligaer. I Spanien blev det dog til alt andet end succes for australieren.

- Det var en meget isolerende oplevelse. Ingen snakkede engelsk, og jeg følte ikke, at nogen var klar til at hjælpe mig. Personalet oversatte intet i vores holdmøder og intet på banen for mig, og de gjorde intet for at give mig informationer uden for træning eller møderummet, fortæller Jenna McCormick.

Jeg regner med, at hun bliver en vigtig brik. Med den internationale erfaring hun har, så kan hun løfte ikke bare niveauet på pladsen men også andre.

Katrine S. Pedersen, cheftræner for AGF's kvinder

Det blev til i alt en enkelt kamp, hvor forsvarsspilleren fik lidt mere end et kvarter som indskifter mod selveste FC Barcelona. Her blev Jenna McCormick endda noteret for et selvmål, efter en afslutning blev rettet af på australierens skinneben.

- Det hele var bare en fiasko af en oplevelse. Jeg havde så lidt selvtillid. Jeg havde ikke lyst til at være der, jeg havde ikke engang lyst til at spille.

- Jeg havde reelt set kun to venner, to fra USA, der også var på holdet. De sørgede for at holde mig ud af et depressivt hul, for du ved aldrig rigtigt, hvordan sådan nogle oplevelser vil ramme dig, før du står i dem, lyder det fra Jenna McCormick.

Annonce

To slags fodbold

Australieren har spillet fodbold siden otte-ni års alderen, men ved siden af sin fodboldkarriere på højt niveau, har hun også spillet en anden slags fodbold, end den vi kender herhjemme fra.

I 2017 fik Australien sin første professionelle kvindelige 'aussie rules' liga - måske bedre kendt som australsk fodbold herhjemme. Og her fik den dengang 22-årige Jenna McCormick såmænd en plads på hjembyens hold, Adelaide Crows, hvor hun altså spillede sideløbende med at være fodboldspiller i den stærkeste australske række.

Jenna McCormicks blå bog

  • Navn: Jenna McCormick
  • Født 7. september 1994 i Mount Gambier, South Australia
  • Flyttede til Adelaide som 17-årig
  • Tidligere hold: Adelaide United (Australien), Canberra United (Australien), Stjarnan (Island), Medkila (Norge), Adelaide United (Australien), Brisbane Roar (Australien), Melbourne Victory (Australien), Real Betis (Spanien), Melbourne City (Australien)
  • Spillede 20 kampe og scorede 9 mål for Adelaide Crows i AFL Women’s league (australsk fodbold) mellem 2017 og 2019
  • Spillet 4 landskampe for Australien

- Det var hårdt men heldigvis passede de to sæsoner meget godt sammen, så der var kun en enkelt uges overlap. Fra oktober til februar var der fodbold, og hvis vi så nåede finalen, var der lige et lille overlap med starten på 'aussie rules'-sæsonen, kommer det fra Jenna McCormick.

Og som om to slags fodbold ikke var nok, så prøvede australieren for to år siden også kræfter med den australske udgave af det populære underholdningsshow Ninja Warrior, en oplevelse der ifølge Jenna McCormick mest var en god PR-mulighed.

- Det er alt sammen om overkroppen, om at trække dig selv og din egen vægt op, om at gribe og svinge, en helt masse bevægelser, som jeg aldrig laver i fodbold, så det var mest bare et spørgsmål om at gøre det, fordi jeg havde muligheden, fortæller forsvarsspilleren.

Annonce

Godt tilpas i Danmark

Sproget var altså noget af en barriere i det andalusiske for Jenna McCormick, og derfor var det noget, der vejede særdeles tungt, da australieren valgte at tage til Danmark, hvor de fleste kan snakke engelsk.

- Det at kunne komme i kontakt med dine holdkammerater, at lære dem at kende, at hænge ud med dem uden for træning, at tage ud at spise sammen var vigtigt for mig, i stedet for bare at sidde der og ikke kunne sige noget, fordi du bare ikke kan sproget. Det var grundlæggende det vigtigste for mig, fortæller Jenna McCormick.

Australske Jenna McCormick kunne ikke forhindre et AGF-nederlag lørdag, men midtstopperen viser allerede lovende takter som defensiv styrmand. Foto: Ole Nielsen.

Indtil videre er midstopperen efter eget udsagn faldet godt til både uden for og på banen, hvor tropperne styres af en tidligere holdkammerat, da cheftræner Katrine S. Pedersen og Jenna McCormick var holdkammerat i Australien for syv år siden.

- Det er fedt. Jeg vidste selvfølgelig på forhånd, hvor godt et menneske, der var bag, den fodboldspiller hun var. Og jeg vidste, at hun er en meget omgængelig person, og en omgængelig træner som man nemt kan snakke med, påpeger Jenna McCormick.

Annonce

Vil tilbage på landsholdet

Og det var faktisk netop Katrine S. Pedersen, der tog kontakt til australieren og fik lokket hende en tur til Aarhus, hvor midtstopperen nu skal forsøge at få karrieren kickstartet og ramme det niveau, hun tidligere var på.

- Jeg har nogle langsigtede mål, men mit sidste store mål var at komme med til OL, og det gik jo ikke. Så jeg prøver at tage en lidt anderledes tilgang til mine mål, kommer det fra Jenna McCormick.

Det er nemlig allerede blevet til fire australske landskampe, og næste år afholdes Asian Cup, før der i 2023 er VM, før OL følger allerede året efter; tre turneringer som australieren naturligvis meget gerne vil være en del af.

- Men for nuværende er mit fokus bare at få mig selv på ret køl og ramme det niveau, jeg ved, jeg kan ramme. Jeg tager et skridt af gangen, og så håber jeg at landsholdet kommer naturligt, hvis jeg kommer tilbage til mit gamle niveau, lyder det fra den 26-årige centerback.

Annonce

Kan løfte holdets niveau

Lørdag kunne Jenna McCormick ikke redde AGF-kvinderne fra et nederlag, men selv i kampens sidste minutter blev der lavet glidende tacklinger og uddelt dessiner. Den slags lederskab kan række langt og blive værdifuld for AGF.

- Hun er jo en ledertype, og det er det, hun er hentet ind for at være. Hun er rolig på bolden og en god duelspiller. Hun er vigtig for vores hold, fordi hun er verbal og tydelig. Det tager lidt tilvænning at skulle snakke engelsk, også når beskederne går hurtigt derinde, så det arbejder vi på. Men det er godt at få sådan en type ind, fortæller cheftræner Katrine S. Pedersen.

Kvindeligaen, 5. runde

AGF – HB Køge 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Cornelia Kramer (2.), 0-2 Sofie Thrane Hornemann (68.)

AGF (4-4-1-1): Katrine Svane – Tina Fremo, Sofie Vendelbo, Jenna McCormick, Ásla Johannesen – Maria Herdel Pedersen, Julie Poulsen, Maria Denius Nielsen (Sofie Obel, 76.), Julia Naomi Mortensen (Hannah Bjørneboe Holgersen, 61.) – Helena Pedersen (Caroline Ahrendtsen Jensen, 76.) – Sofie Bloch

Tilskuere: 1.014 på Ceres Park

Om lidt under en uge, fredag 10. september, skal AGF-kvinderne i aktion igen, denne gang på udebane mod AaB, og her kan man nok godt forvente at se Jenna McCormick i startopstillingen på ny.

- Jeg regner med, at hun bliver en vigtig brik. Med den internationale erfaring hun har, så kan hun løfte ikke bare niveauet på pladsen men også andre. Det har jo rykket lidt ved vores midterforsvar, og nu er der kamp om pladserne, og det kan være rigtig sundt og godt. Det er det, der skal til for at vi som hold løfter os og kan være med til at presse på mod topholdene, kommer det fra Katrine S. Pedersen.

AGF ligger efter lørdagens nederlag på en foreløb femteplads i Kvindeligaen med fire point i de første fem kampe.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce