Annonce
Aarhus

Niras flytter til Ceresbyen

Rådgivningsvirksomheden Niras oplever voldsom vækst i disse år.

Rådgivningsvirksomheden Niras oplever voldsom vækst i disse år.

Annonce

Også i Aarhus, hvor antallet af medarbejdere er steget fra 217 til 247.

Væksten er så massiv, at den tvinger Niras til at flytte fra domicilet på Åboulevarden til Ceresbyen, hvor de nuværende 2300 kvadratmeter skiftes ud med 5000 kvadratmeter.

Aarhus-kontoret har på flere områder aktier i den internationalisering, Niras er midt i.

Et norsk datterselskab, Promitek, i Drammen indgår i forretningsenheden for miljø i Jylland. Det samme gør knap halvdelen af medarbejderne i det andet norske datterselskab, SMI, som også har base i Drammen.

Også på vindområdet er Aarhus-kontoret base for en klar internationalisering.

Her sidder de Niras-eksperter, der i årevis har udarbejdet VVM-redegørelser for havmølleparker.

De har siden sommeren 2014 arbejdet tæt sammen med kollegaer i Cambridge i England, som sidder med tilsvarende opgaver.

Så tæt er samarbejdet blevet, at man i forsommeren 2014 lagde de to enheder sammen i én forretningsenhed,

Omkring 75 medarbejdere fra Aarhus-kontoret har været på besøg i Ceresbyen, hvor virksomheden i 2016 flytter ind i de tre nederste etager af det kommende Cerespanorama.

»Der er en fantastisk udsigt til det spirende kreative miljø ved Godsbanegården, til Aros og til rådhuset. Det tror jeg godt, jeg kan vænne mig til,« sagde Betina Haugaard Heron,der er direktør for Niras' Aarhus-afdeling.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce