Annonce
Kultur

Nomas sejre sender gastroturister til København

Wonderful Copenhagen arbejder sammen med resten af landet, og restauranter som Restaurant Lieffroy i Nyborg er med til at styrke hovedstaden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Wonderful Copenhagen guider Michelin til nye restauranter i hovedstaden.

Gastronomi: Nomas førstepladser i World's 50 Best Restaurants og stjernerne fra Guide Michelin har løftet hovedstaden økonomisk og turistmæssigt. Men det er resultatet af en målrettet indsats fra Wonderful Copenhagen i forhold til internationale trendsettere og guides.

Kommunikationschef Tine Kastrup-Misir fra Wonderful Copenhagen har fokus på Michelin og andre, som kan trække turister til byen.

- Hvordan arbejder I sammen med Guide Michelin? - Det er muligt for alle at sende input til guiden, og vi sender dem naturligvis oplysninger om nyheder inden for restauranter og hoteller i hovedstadsområdet, da vi er interesserede i, at guiden har fokus på vores destination, forklarer Tine Kastrup-Misir.- Destination Fyn arbejder på at trække internationale medier til øen for at påvirke Michelin - hvor betydningsfuld har jeres indsats med at få international omtale været i forhold til Michelin? - København har opnået en international styrkeposition inden for gastronomi, og det hænger naturligvis sammen med turisme, da det styrker gastroturismen, som samtidig er en del af grundlaget for restauranterne. Derfor er international synlighed omkring restaurantscenen og gastronomioplevelser afgørende - ikke kun i relation til Michelin, men også i forhold til listen over verdens 50 bedste restauranter og andre toneangivende medier og influencers på området, siger Tine Kastrup-Misir.- Hvor vigtig er Michelin i forhold til øvrig markedsføring, når det gælder om at trække turister til København? - Gastronomi er en ud af flere af hovedstadens kernefortællinger. For det segment, der primært interesserer sig for gastronomi, er anerkendelser som Michelin og The World's 50 Best Restaurants naturligvis vigtige, og de historier bruger vi til at fortælle om destinationen internationalt, siger Tine Kastrup-Misir.- I har et samarbejde med Fyn og Jylland. Hvor meget arbejder I sammen med eksempelvis Aarhus om at trække gastroturister til Danmark? - Vi samarbejder bredt med hele landet om krydstogt, kongresser, storbyturisme og innovation i dansk turisme. I forhold til gastronomi-segmentet giver det også rigtig god mening at kombinere oplevelser på tværs af landet. Hovedstaden som gastronomidestination bliver kun stærkere af, at hele landet bliver styrket på området og omvendt, siger Tine Kastrup-Misir.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce