Annonce
Indland

Nomas vildtmenu med egern og andehjerne får seks stjerner

Nomas chef, Rene Redzepi, og hans medarbejdere får topkarakter i Berlingske-anmeldelse af vildtmenu. Foto er fra kort tid før, at Noma i år åbnede på en ny adresse tæt på Christiania i København.

Et godt bud på et af de måltider, som har berørt mig dybest gennem tiderne, skriver anmelder om ny Noma-menu.

Noma nærmer sig afslutningen på sit første år på en ny adresse i København, og Berlingskes madanmelder Søren Frank bøjer sig igen i støvet for spisestedets kulinariske tryllerier.

I en anmeldelse i fredagens avis får Noma de maksimale seks stjerner.

I modsætning til tidligere har Noma fra i år inddelt året i tre sæsoner. Den første er havet, sommermånederne er helliget vegetariske retter, og efteråret er vildtsæson.

Søren Frank har før været ude med topkarakterer til konceptets første to etaper.

Og Nomas vildtmenu er også et pletskud, fastslår han under overskriften "Nomas dobbelte indmadsgilde går lige i hypofysen".

Første servering er en suppe lavet på egern.

Dernæst går "rensdyrgildet" i gang. Først med en tatar lavet på dyrets hjerte.

- Så fulgte rensdyrets hjerne, røget og stegt i smør og herefter pakket med trøffel- og svampecreme i først et karamelliseret mælkeskind og siden et kæmpe tallerkensmækkerblad. Vi kunne ikke andet end overgive os totalt til denne, i min verden, ultimativt hedonistiske sandwich og sige: Mums!, skriver han.

Den efterfølgende rensdyrtunge med myrer og chili glider også ned, selv om anmelderen springer de friske granskud over, fordi de er lige en tand for parfumerede.

Et mellemspil bestående af lidt lettere retter er lagt ind, før der tages hul på "andegildet".

Første servering er brystet af en vildand "tilberedt i grillhytten over birkebark og glaseret i kvæde".

- Så fulgte skovmenuens mest instagrammede ret: Ind kom et helt andehoved kogt med krydderier og derefter stegt i smør inklusive næb og hele pibetøjet.

Hjerneskallen er fjernet, så selve hjernen ligger blottet ifølge anmelderens beskrivelse.

- Selv om det ikke var mere end to små godbidder, var det unægteligt en sjov oplevelse, nærmest som at sidde og grave i hjernen på Anders And, og for mig aftenens højdepunkt, skriver Søren Frank.

Han konkluderer, at menuen med 20 retter til 2400 kroner og vinmenuen til 1350 kroner "er et godt bud på et af de måltider overhovedet, som har berørt mig dybest gennem tiderne".

Annonce
Aarhus For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Jon Dagur Thorsteinsson deler vandene: Har AGF Superligaens mest irriterende spiller?

Aarhus For abonnenter

Nybagt arkitekt fik topkarakter: Ned med hækkene og ind med små boliger for nye og nuværende i villakvartererne

Debat

De hårdtarbejdende danskere er til grin: Vi giver sociale ydelser til mennesker, der bærer våben og sælger stoffer

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Aarhus For abonnenter

Den kollektive trafik er i krise: Politikere kom ikke med meget hjælp

Indland

Efterårets første rigtige blæsevejr rammer landet torsdag

Byudvikling

Den store udfordring på Aarhus Ø kan løses i luften: Læser foreslår svævebane til bydelen

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Aarhus For abonnenter

Gift-mistanke klæber til brandskole ved supersygehus og landsby: - Det er situation, som vi følger meget tæt

Alarm 112

To biler kørt sammen i kryds: 60-årig dame kørt på hospitalet

Annonce