Annonce
Aarhus

Nomineret for bedste renovering: Skulderklap til fornyelse af bibliotek

Det Kongelige Bibliotek i Aarhus er blandt de seks nominerede til Renover prisen 2020. Arkitekt Anne Kathrine Bisgaard Sørensen, Arkitema Architects, har tegnet ny indretning på det tidligere Statsbiblioteket på Aarhus Universitet. Foto: Flemming Krogh
Det Kongelige Bibliotek i Aarhus er blandt de seks nominerede i prisen Renover 2020, der hylder nytænkende istandsættelser i hele landet.
Annonce

AARHUS: Det Kongelige Bibliotek i Aarhus, tidligere kendt som Statsbiblioteket ved Aarhus Universitet, er blandt de seks vidt forskellige projekter, der er blevet nomineret til Renover prisen 2020.

De skal nu dyste om den fornemme titel som Danmarks bedste renovering og en check på 100.000 koner.

162 renoveringsprojekter fra hele Danmark var i år indstillet til Renover prisen. Siden er feltet skåret ned til seks projekter, der er med i slutspurten: AFRY’s Domicil i Herning, Nordagerskolen i Ringe, Kedelhallen i Aabenraa, Vestervænget i Skive, Ryesgade 25 i København og altså Det Kongelige Bibliotek i Aarhus.

Annonce

Mangfoldighed og kvalitet

Formanden for nomineringsudvalget er den tidligere stadsarkitekt i Aarhus, Gøsta Knudsen.


Det er netop 'Renover prisens' formål at vise eksempler på forbilledlig renovering, der kan motivere andre til at kaste sig ud i det

Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalg


Han glæder sig over den mangfoldighed og kvalitet, som præger de nominerede projekter:

- Vi ser igen i år en utrolig bredde i de nominerede projekter, hvor vi har eksempler på alle typer af renoveringer. Lige fra erhvervsbygninger og institutioner til boliger og kulturhuse ser vi renoveringer, der virkelig formår at inspirere, siger han i en pressemeddelelse.

- Det er netop 'Renover prisens' formål at vise eksempler på forbilledlig renovering, der kan motivere andre til at kaste sig ud i det, fortsætter han.

Atriet er blevet omdannet til bibliotekshave med masser af dagslys og kig gennem bygningen. Uni-parkens organiske former har været inspiration for interiørets kurvede møbler og inventar, og den gemte bogsamling i bogtårnet har dannet forlæg for den flere etager høje bogreol. Foto: Flemming Krogh

De nominerede projekter spænder vidt i størrelse, type og karakter – men fælles for dem alle er, at de har gennemgået en renovering, der har givet de eksisterende bygninger ny værdi.

I motivationen står der: "Det Kongelige Bibliotek ved det ikoniske Campus Aarhus har undergået en gennemgribende forvandling, der har skabt rum for fordybelse og plads til inspiration".

Fra 5. oktober til 10. november skal et valgkollegie bestående af 70 udpegede repræsentanter fra branchen beslutte, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2020.

Vinderen kåres 17. november.

I kælderetagen var der før lukkede funktioner som depoter, tidsskriftmagasin og serverrum, men i dag er der lyse og behagelige omgivelser med studiepladser og afskærmede rum i rummet, hvor de studerende kan holde ’frikvarter’ i forskellige møbelgrupper. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce