Annonce
Aarhus

Nomineret til Årets Ildsjæl: Kabelbanen mødte mange bump på vejen

Kenneth Enggaard Kristensen er selv en ivrig bruger af kabelbanen i Aarhus Ø. Privatfoto

Kenneth Enggaard Kristensen har været voldsomt tålmodig og kæmpet hårdt for ny sportsgren i Aarhus Ø.

AARHUS: Kenneth Enggaard Kristensen er så glad for at dyrke sport i vandet, at han synes, andre skal have lov at opleve det. Han har kæmpet i flere år for at få en kabelbane op i Aarhus Havn, og det er lykkedes.

Men der har været mange bump på vejen, både med at få tilladelser og med at skaffe de mange penge, der skulle til: En halv million kroner.

Kabelbanen står klar i et af bassinerne på Aarhus' nye bydel, Aarhus Ø, og masser af mennesker, store som små, unge som gamle, har haft glæde af den i den halvanden måned, den nåede at holde åbent i denne sæson.

- Den type vandsport, vi dyrker, kan man lave fra april til september, og da vi først fik tilladelsen og banen op midt i august, blev sæsonen ikke så lang som håbet.

Alligevel nåede medlemstallet i en nystiftet forening op på 317, og den energiske dynamo og idémand vurderer, at Aarhus Watersport Complex kan nå op på 1000 medlemmer på nogle år.

- Banen kan udvikles meget og åbne nye muligheder, og der er en fantastisk interesse for vandsporten, siger Kenneth Enggaard Kristensen, der er 22 år.

De fem nominerede

Prisen som Årets Ildsjæl uddeles for niende gang. Den gives til en person eller flere sammen, som arbejder frivilligt inden for området Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

47 blev indstillet, og vi har nomineret fem, der bliver præsenteret i den kommende tid og indtil 8. november i printudgaven af Århus Stiftstidende, på stiften.dk og Facebook.

Nomineret er:

Susanne Pedersen, der er frivillig-koordinator i Lystrup IFs fodboldafdeling.

Niels Christian Iversen, der siden 1995 har haft tillidshverv i Aarhus Roklub.

Kenneth Enggaard Kristensen, formand for Aarhus Watersports Complex, der har skabt en kabelbane ved Aarhus Ø.

Emma Sørensen, Morten Lodberg, Emilie Gadeberg og Signe Hyldelund fra foreningen Scenekunsthus Aarhus, der har skabt et sted for unge scenekunstnere.

Rud Kjerstein, der har været med til at skabe spillestedet Tape i Mejlgade.

En jury afgør, hvem der skal være Årets Ildsjæl 2017. Juryen har medlemmer fra Idrætssamvirket, Kultursamvirket, Aarhus Ungdommens Fællesråd og Danmarks Biblioteksforening.

Afsløringen af prisvinderen sker torsdag 16. november kl. 16 i Vestjysk Bank, Åboulevarden 67, Aarhus. Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) overrækker prisen.

Bag uddelingen står Aarhus Kommunes afdeling for Kultur og Borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende.

Mødt mange bump

Selv er han vokset op med vandsport. Siden han var barn i Malling, har faderen Ole taget Kenneth og hans to brødre med til vandsport, og da Kenneth var 13 år, kom han på landsholdet og har rejst Europa og andre verdensdele rundt og dyrket sporten.

- Danmark har baner i Aalborg, Herning, København, Hvide Sande, Thisted og Rønbjerg, og jeg syntes, det var synd, at Aarhus ikke havde en kabelbane. Tilmed ville det nye område i Aarhus Ø passe godt til den, siger Kenneth Enggaard Kristensen, der havde set fire andre forsøge at skabe en bane i byen. Forgæves.

Hans ambition er at skabe en femtårnsbane mod den nuværende med to tårne.

- Det vil give os mange flere muligheder for udvikling, siger han, der har noteret gæster og medlemmer fra mange andre byer end Aarhus. Klubbens yngste er otte år og den ældste 68.

Aldrig tidligere har så mange personer indstillet en til Årets Ildsjæl. 26 synes, Kenneth Enggaard Kristensen skal have prisen for "et fantastisk stykke arbejde", "han har brændt for sagen, kæmpet utrolig hårdt, brugt meget tid, mødt mange bump på vejen og har skabt et socialt samlingspunkt til glæde for byen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce