Annonce
Aarhus

Nomineret til Årets Ildsjæl: På Tape er gæsterne i øjenhøjde med musikerne

Rud Kjerstein er dynamo i spillestedet Tape i Mejlgade. Stedet drives udelukkende af frivillige. Foto: Axel Schütt

iSkævt og smukt sted i Mejlgade bliver drevet af frivillige, og der kommer 10.000 gæster på et år. Rud Kjerstein står i spidsen.

Annonce

AARHUS: "Det er et magisk sted, og alle arbejder frivilligt".

Så flot et skudsmål får Tape, som er et spillested i Mejlgade med plads til alle og til musik, som endnu ikke er stor nok til de store scener.

Rud Kjerstein er først og fremmest manden bag. Men han er langt fra den eneste.

- Vi er seks personer, som driver stedet, og så er der 50 frivillige, siger Rud Kjerstein, der er nomineret til Årets Ildsjæl. Den 30-årige nordjyde, der har en kandidat i æstetik og kultur, elsker at samle folk i lokale fællesskaber. Udøvende musiker er han ikke, men han har arrangeret musik i fem år, siden 1. januar 2016 i Tape, fordi "vi ønskede en fast base", som han siger.

- Før lavede vi koncerter på etablerede steder og i efterladte bygninger. Men det er for hårdt at begynde fra nul hver gang, så vi manglede et fast sted, forklarer Rud Kjerstein.

Og det batter. Der er 110 arrangementer om året og gerne med tre bands, så flere end 300 koncerter. Der kommer 10.000 gæster på et år. Det er et ekstremt højt tal i forhold til de muligheder, Tape har.

- Vi har haft den glæde at blive inviteret som en del af Spot Festival, hvor vi står for et program, og kulminationen kom, da Roskilde Festival spurgte, om vi ville stå for en scene i en halv dag, forklarer Rud Kjerstein.

- Roskilde Fonden gav os 75.000 kroner. For dem har vi opgraderet lydanlægget på Tape, så kvaliteten er steget, siger Rud Kjerstein.

De nominerede

Prisen som Årets Ildsjæl uddeles for niende gang. Den gives til en person eller flere sammen, som arbejder frivilligt inden for området Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. 47 blev indstillet, og vi har nomineret fem, der bliver præsenteret i den kommende tid og indtil 8. november i printudgaven af Århus Stiftstidende, på stiften.dk og Facebook.

Nomineret er:

Susanne Pedersen, der er frivillig-koordinator i Lystrup IFs fodboldafdeling.

Niels Christian Iversen, der siden 1995 har haft tillidshverv i Aarhus Roklub.

Kenneth Enggaard Kristensen, formand for Aarhus Watersports Complex, der har skabt en kabelbane ved Aarhus Ø.

Emma Sørensen, Morten Lodberg, Emilie Gadeberg og Signe Hyldelund fra foreningen Scenekunsthus Aarhus, der har skabt et sted for unge scenekunstnere.

Rud Kjerstein, der har været med til at skabe spillestedet Tape i Mejlgade.

En jury afgør, hvem der skal være Årets Ildsjæl 2017. Juryen har medlemmer fra Idrætssamvirket, Kultursamvirket, Aarhus Ungdommens Fællesråd og Danmarks Biblioteksforening.

Afsløringen af prisvinderen sker torsdag 16. november kl. 16 i Vestjysk Bank, Åboulevarden 67, Aarhus. Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) overrækker prisen.

Bag uddelingen står Aarhus Kommunes afdeling for Kultur og Borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende.

Annonce

Skævt og smukt

I indstillingen af Tape til ildsjæls-prisen står også:

"Tape er et skævt og smukt sted med plads til alle. Det gør det muligt at få fantastiske musikoplevelser til billige penge i øjenhøjde med musikerne. Stedet emmer af skabertrang og giver mange unge spirende kunstnere et sted at komme ud over scenen. De frivillige kommer af lyst og interesse for musikken, og det mærkes. Der er plads en til bred vifte af genrer og mennesker i det lille lokale, og det varmer at have sådan et sted i Århus.

- For Tape skaber vi en profil, som gæsterne skal kunne stole på. Vi er nødt til at være mange, og vi arbejder på højtryk og engagerer nye folk hele tiden. Frivilligheden og lysten skal drive stedet. Gæsterne skal kunne tale med alle, både dem i entreen og dem i baren, siger Rud Kjerstein, der også er frivillig i fodboldklubben Aarhus Fremad, "fordi fodbold skal være andet end det, der sker på banen. For eksempel er vi i gang med at lave fællesspisning for publikum, forklarer Rud Kjerstein, der også begyndte som frivillig i biografen Øst for Paradis, men nu er ansat og styrer 30 frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce