Annonce
Aarhus

Nomineret til Byens Bedste Burger: Hos Søren E får du altid dobbelt op på ost og bacon

Søren Ejlertzen kan genkende stamkundernes "friske" ringen på klokken, når han står i køkkenet. Og deres "er der nogen, eller skal vi skride igen". Der er en jovial tone i restaurenten som kunderne kan lide. Foto: Jens Thaysen

Søren Ejlertzens hemmelige våben i kampen om at lave byens bedste burger er dobbelt op på ost og bacon.

VIBY: Søren E Café & Take away laver burgere, der smager af noget. I bollen er der dobbelt op på ost og bacon og kokken er heller ikke karrig med krydderierne.

Kunderne elsker det.

- Vi har lige sat prisen op - som de eneste i byen. Og vi får flere og flere kunder, fortæller Søren Ejlertzen, der er manden bag burgerne.

Burgere er det nye sort på gourmethimlen. Midtbyen vrimler med tilbud, der kan og vil mere end de store kæder. Sådan har det ikke altid været.

- I gamle dage var der Karls Burger i Klostergade med deres fantastiske hjemmelavede boller. Men den lukkede. Da vi åbnede i 2006 på Viby Torv, var der stort set kun os, siger han.

Søren Ejlertzen solgte forretningen i 2008. Da hans konkurrenceklausul udløb efter fem år åbnede han en ny restaurant i Tranbjerg, hvor han solgte burgere i tre år. Nu er han hjemme i Viby igen, med plads til både siddende gæster og take away fra Viby Badminton klubs lokaler på Vårkjærvej.

- Jeg er glad for, jeg ikke ligger inde i byen. Der er for mange om buddet, og de slås. Det er klart, for det er et stort marked og mange vil have en del af kagen, siger han.

Det har næsten taget syv år at få den der fornemmelse i maven af, at nu er den der. Når man står og laver en burger med kærlighed. Kredser om den - bygger den op, og tænker; fuck, den her kunne jeg lige spise selv, så har man ramt et eller andet.

Søren Ejlertzen, indehaver af Søren E Café og Take Away
Det har taget Søren Ejlertzen syv år at perfektionere burgeren "Oksen i sovs", som han nu er nomineret til Byens Bedste 2018 for. Foto: Jens Thaysen

Mund til mund metoden

Søren Ejlertzen bruger ikke penge på reklamer og der gives heller ikke rabat til kunderne. Til gengæld kan man regne med prisen.

- Jeg har altid haft det svært med at folk skal betale fem kroner for osten og fem kroner for bacon. Vi har valgt, at man kan pille ud, men man kan ikke tilkøbe. Det gælder også vores dip, hvis man sidder her og spiser, skal man ikke give noget for den, siger han.

Bliver der ikke udsolgt - det sker - eller skal køleskabet tømmes før ferie, smider Søren Ejlertzen ikke burgerne i skraldespanden.

- Vi har en aftale med Værestedet i Jægergårdsgade. Vi minimerer vores madspild, og de bliver altid glade når, vi kommer derned, siger han.

Annonce

En god burger

Søren E Café & Take away er nomineret i kategorien Byens Bedste burger for deres bøfsandwich Oksen i sovs.

- Det har næsten taget syv år at få den der fornemmelse i maven af, at nu er den der. Når man står og laver en burger med kærlighed. Kredser om den - bygger den op, og tænker; fuck, den her kunne jeg lige spise selv, så har man ramt et eller andet, siger Søren Ejlertzen.

Hvordan laver man en god burger?

- En god burger er smag og udseende. Man spiser først med øjnene - ser det lækkert ud, så er man allerede godt i gang. Smager det så også godt, så er den hjemme. Og så elsker alle ost, så der er dobbelt op på ost og bacon i alle vores burgere, siger han.

Der er noget for enhver burgerentusiasts smag. Ud over de fem faste burgere på menukortet eksperimenteres der med smag og udtryk, når der hver uge er en "ugens burger" på menuen.

- Vi er nok den burgerbar i Aarhus, der tester mest af. Vi har efterhånden været hele vejen rundt og lavet båd "boller i karry burger" og "stegt flæsk og persillesovs burger". Folk synes, det er sjovt, siger Søren Ejlertzen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Navne

En berejst sjæl fylder 75: Det slidte pas bruges fortsat

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Annonce