Annonce
Aarhus

Nomineret til Byens Bedste: Nordly serverer solid takeaway lavet med hjertet

Simon Kjellerup er manden, der giver risskov borgerne bedre mad med hjem, end den de selv kan - eller orker - at lave. Hans Restaurant, Nordly, er nomineret til Byens Bedste takeaway. Foto: Jens Thaysen

En fantastisk sommer, har fået Risskov-borgerne til at strømme til restaurant Nordly, hvor to københavnerdrenge laver takeaway med hjertet.

Annonce

RISSKOV: Simon Kjellerup har prøvet at være den bedste i byen.

- Vi vandt prisen tre år i træk, da jeg for ti år siden var kokkeelev hos Claus Meyer, fortæller køkkenchefen.

Nu er han nomineret i kategorien Byens Bedste Takeaway, med sin egen restaurant, Nordly, der ligger på Nordre Strandvej i Risskov.

- Der er lidt noget andet, når man selv står som køkkenchef, siger han.

Maden er nordisk, med et internationalt strejf.

- Madmæssigt er stilen europæisk, men nordisk i udtrykket - jeg er jo Claus Meyer-dreng ind til benet, og har arbejdet for ham i syv år. Men vi laver alle mulige klassiske retter - det kan være chicken tikka masala fra Indien, boeuf bourguignon fra Frankrig eller vitello tonnato fra Italien. Vi laver simpelthen den mad, vi selv synes smager godt, fortæller Simon Kjellerup.

Han er københavner, med stort smil og accent.

- Vi har de bedste kunder, det er ret vildt, så godt de har taget imod sådan et par københavnerdrenge her i Risskov. Vi har mange gæster, der kommer igen og igen. Nogle kommer endda flere gange om ugen, griner han.

Byens Bedste takeaway

De nominerede er:


  • Faour, Klostergade
  • De Fyrretyve Røvere, Frederiks Allé
  • Patrice, Åbyhøj
  • Nordly, Ndr. Strandvej, Risskov
  • Pho C&P, Sønder Allé

Afstemningen løber frem til 13. november, og du kan stemme på din favoritoplevelse for familien på stiften.dk/byensbedste. Husk også at stemme i de øvrige 12 kategorier. Når du stemmer, er du automatisk med i konkurrencen om et rejsegavekort til Lissabon til en værdi af 14.000 kroner.
Nordly ligger i en gammel villa på Nordre Strandvej i Risskov. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Magiske sommeraftener

Nordly er kun lidt over et år gammel.

- Man siger, at det første år er det sværeste. Men vi har haft en helt fortryllende sommer. Her har været stuvende fuldt hver eneste aften. Vi lavede lidt om i menuen, så kom solen, og lige pludselig var her et rend af gæster, og det har vi haft lige siden, siger Simon Kjellerup.

Menuen skifter hver mandag. Tre retter fås med hjem for 135 kroner. Hvis altså ikke at man hellere vil have husets burger, tapas, ugens gryderet eller bare en salat. Så kan man slippe endnu billigere fra at lave aftensmaden selv.

- Folk i Risskov slipper for at køre ind til Aarhus, og får noget mad, de ikke selv kan lave derhjemme, til en utrolig billig penge, fortæller Simon Kjellerup.

Nordlys´motto er "bedre mad med hjem", men man kan også spise på stedet. Der er plads til 20 gæster ved borde i restauranten.

- Vi elsker at have spisende gæster i huset, og vi gør en dyd ud af, at de skal have en god oplevelse, og ikke bare spise af en takeaway-bakke. Vi bruger vores kreative evner til at få det til at se pænt ud, så det er ligesom at gå på restaurant - selv om vi er en takeaway-butik, siger han.

Foto: Jens Thaysen
Annonce

Hjemmelavet

Det meste af kødet kommer fra Djursland, fisken fra Hanstholm.

- Her er intet "frisk fra frost". Vi laver alting selv fra bunden. Saucer og fonde. Surdejen har jeg haft i 10 år, den er vores egen lille baby - et levende væsen - som vi passer godt, og bager alt vores brød på, fortæller Simon Kjellerup.

Ud over takeaway levere Nordly også mad ud af huset til større selskaber.

- Vi er en lille bitte forretning med mig selv som kok, en kokkeelev og en tjener. Set på den baggrund er vi enormt stolte og beærede over at være nomineret til Byens Bedste.

Forude venter et hav af julefrokost- og nytårsmenuer.

- Til januar håber vi på at kunne tage sydpå i 14 dage og tanke batterierne op. Så har vi ny energi til et meget spændende 2019, hvor vi gerne skal blive endnu bedre og vokse endnu mere - det er jo drømmen, siger Simon Kjellerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce