Annonce
Østjylland

Norddjurs er klar: Venter kun på letbanens grønne lys

Kort før jul kunne de første passagerer i Aarhus endelig hoppe på letbanen. Men letbanens ankomst til Norddjurs Kommune og Grenaa lader tilsyneladende vente så meget på sig, at man fra kommunal side har tilladt sig at udsætte etableringen af Hessel Station lidt. Foto: Axel Schütt

Norddjurs Kommune er allerede klar til at tage imod Aarhus Letbane. Men de nye stationsfaciliteter må tilsyneladende vente lidt på at blive taget i brug, for ingen ved, hvornår letbanetogene i det hele taget kommer til at køre til Djursland.

NORDDJURS: Når Region Midtjylland og Aarhus Kommune på et tidspunkt beslutter sig for at tage letbanesporet til Grenaa i brug, vil Norddjurs Kommune stå klar til at tage imod.

Sådan lyder meldingen fra udvikler i miljø- og kulturforvaltningen i Norddjurs Kommune Mads Holm-Petersen, der glæder sig til den dag, hvor der endelig bliver givet grønt lys for letbanekørsel på det gamle jernbanespor mellem Grenaa og Aarhus.

- Vi glæder os vanvittigt meget til, at Trafikstyrelsen, Region Midtjylland, Aarhus Kommune og Aarhus Letbane i fællesskab kan blive enige om at køre ud til os. For så kan vores borgere for alvor få mulighed for at udnytte de faciliteter, som vi efterhånden har fået etableret, siger Mads Holm-Petersen.

Ingen gæt på startdato

Tilbage i august 2016 blev Grenaabanen og Odderbanen, der tilsammen er kendt som Aarhus Nærbane, lukket ned for at blive ombygget til letbanetogdrift.

Et år senere - i september 2017 - meldte Aarhus Letbane så ud, at man ville være klar til at køre med letbanetog til og fra Grenaa i løbet af foråret 2018. Men lige nu ser det ud til, at den tidsplan kommer til at skride.

Hvor meget er der imidlertid ingen, der tør spå om. For ingen ved det, siger Mads Holm-Petersen.

- Det bliver efter marts, for det kan fysisk ikke lade sig gøre før da. Men bortset fra det, så er det et kæmpe spørgsmål, som jeg overhovedet ikke kan prøve at besvare. Det ville i så fald være et rent gæt, og så er dit gæt jo lige så godt som mit, siger han.

Annonce

Flere ombygninger i hus

I forbindelse med letbanens komme har Norddjurs Kommune i de seneste år haft ansvaret for at gennemføre en række ombygninger og nyetableringer flere steder i kommunen.

Blandt andet påbegyndte man i 2016 en gennemgribende renovering af stationsbygningen på Trustrup Station, som - bortset fra en planlagt udvidelse af det tilhørende parkeringsareal, der skal realiseres inden for de næste seks måneder - nu står helt klar.

Inden for de nærmeste dage vil man desuden åbne dørene for nye og forbedrede ventefaciliteter for den kommende letbanes brugere på Grenaa Station, og så mangler man faktisk bare den igangværende nyetablering af Hessel Station i den sydvestlige udkant af Grenaa.

Annonce

Hessel Station kommer først

Beslutningen om at etablere Hessel Station blev truffet i Norddjurs Kommune i 2016. Men så sent som i marts 2017 forventede ingen, at stationen ville blive færdig, inden det første letbanetog kørte mellem Grenaa og Aarhus.

Men forsinkelserne hos Aarhus Letbane har betydet, at etableringen af Hessel Station ser ud til at blive afsluttet, inden letbanetogene kører. Og det på trods af, at Norddjurs Kommune faktisk slet ikke har haft travlt med at få stationen bygget færdig.

- Det stod ret hurtigt klart, at letbanen ikke ville ankomme til Norddjurs før tid, og derfor har vi undladt af fremskynde projektet. Det giver ikke rigtig nogen mening at haste ting igennem, når nu vi ved, at letbanen ikke kører. Og eftersom vi med sikkerhed ved, at den ikke kører inden for de næste fjorten dage, så har vi blandt andet udsat arbejdet på Hessel Station en anelse, siger Mads Holm-Petersen.

Han slår fast, at man forventer, at både perron, parkeringsarealer, cykelskure, ventefaciliteter og toiletter på Hessel Station kommer til at stå helt færdige i løbet af marts.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce