Annonce
Østjylland

Norddjurs har mistet førertrøjen: Var bedst til at undgå corona, men er nu overhalet af flere kommuner

Flere indbyggere i Norddjurs bliver testet positive. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

ØSTJYLAND: I begyndelsen af november kunne de klappe sig selv på skuldren i den nordlige af de to kommuner på Djursland. Ingen steder i Danmark var på det tidspunkt så gode til at undgå spredningen af corona-smitten som i Norddjurs.

Det har de seneste dages smittetal fra Statens Serum Institut imidlertid ændret på. Så fra at ligge helt i top på listen over antal smittede per kommune set i forhold til kommunens indbyggertal, er Norddjurs nu overhalet af fire kommuner - nemlig Ærø, Langeland, Fanø og Assens.

Norddjurs er dog stadig den af de østjyske kommuner, der gennem hele corona-epidemien har haft forholdsmæssigt færrest smittede. Incidensen i kommunen - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - er på 391,8.

Annonce

Norddjurs sydlige nabo Syddjurs er den kommune, der klarer sig næstbedst i Østjylland - her er incidensen på 489,6.

Så mange har været smittet

Statens Serum Instituts data over incidensen - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - i de danske kommuner, siden coronaen brød ud i Danmark.

Ærø har færrest smittede per 100.000 indbyggere - nemlig 251,3, mens Ishøj har flest - 3.307.

Sådan ser det ud i Østjylland:

  • Norddjurs: 391,8
  • Syddjurs: 489,6
  • Favrskov: 504,8
  • Randers: 511,9
  • Samsø: 574,6
  • Skanderborg: 742
  • Horsens: 800,1
  • Odder: 810,1
  • Silkeborg: 873,2
  • Aarhus: 1.552

I Norddjurs er borgmester Jan Pedersen (S) godt klar over alvoren i kommunen og opfordrede torsdag kommunens indbyggere til at holde ud trods metaltræthed.

- Vi ser en udvikling i tallene, som måske nok er forventelig i betragtning af, at Covid-19 stadig har godt fat i samfundet generelt. Det skal alligevel tages yderst alvorligt, så vi stadig kan beskytte de ældre og svagelige grupper. Vi har ikke oplevet udbrud på for eksempel plejecentre eller specialinstitutioner, og det er vi taknemmelige for. Det arbejde må ikke tabes på gulvet nu, forklarede han i en pressemeddelelse.

Der er tale om generel samfundssmitte i Norddjurs og ikke større udbrud bestemte steder eller særlige mønstre. Dog er der en koncentration i Grenaa, som er kommunens største by, ligesom der har været smitte i relation til udskænkningssteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce