Annonce
Østjylland

Norddjurs Kommune politianmelder tidligere ansat: Mistænkt for bilagsrod og ulovlige indkøb

Norddjurs Kommunes advokatfirma Bech-Bruun har i de seneste måneder gransket en lang række af kommunens dokumenter. Som følge deraf har advokaterne ifølge velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen fundet indikationer på mulige strafbare forhold i en institution under kommunens socialområde.. Foto: Norddjurs Kommune

Østjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en sag om bilagsrod og ulovlige indkøb i et beskyttet værested for udviklingshæmmede i Norddjurs Kommune. En tidligere ansat i kommunen er meldt til politiet.

Norddjurs: En mistanke om bilagsrod og ulovlige indkøb på et beskyttet værested for udviklingshæmmede har fået Norddjurs Kommune til at politianmelde en af sine tidligere medarbejdere. Det bekræftes af Norddjurs Kommune.

Politianmeldelsen kommer efter, at nyhedssiden kommunen.dk i januar begyndte at søge aktindsigt i et omfattende bilagsmateriale fra værestedet og aktivitetscentret Nærheden, som hører ind under Norddjurs Kommunes socialområde.

Ifølge kommunen.dk afslører de mange dokumenter blandt andet, at værestedet, som ligger på Fabriksvej i Grenaa, i årevis har købt ind hos lokale virksomheder i strid med reglerne. Desuden har Nærheden tilsyneladende haft et så omfattende rod i bilagene, at Norddjurs Kommune nu i månedsvis har forsøgt at finde svar på, hvad formålene har været med flere store indkøb.

- Vi er kommet i en situation, hvor vi har en så alvorlig mistanke om økonomiske uregelmæssigheder, at vi er nødt til at indgive en politianmeldelse. Det er for os meget alvorligt, siger Kenneth Koed Nielsen, der er velfærdsdirektør i Norddjurs Kommune til kommunen.dk.

Den alvorlige drejning i sagen betyder dog, at Norddjurs Kommune ikke kan oplyse, hvem kommunen har politianmeldt, og hvad politianmeldelsen konkret går ud på. Det skyldes, at der er tale om en personalesag.

Annonce

Leder er fratrådt

Sagen fik allerede i januar kommunen til at indgå en fratrædelsesaftale med den nu tidligere leder af værestedet. Samtidig satte kommunen gang i en intern undersøgelse efter en mistanke om 'mulige uregelmæssigheder', viser en intern mail.

Kommunens advokatfirma Bech-Bruun har i de seneste måneder undersøgt en række indkøb betalt af Nærheden, og det er derfor på baggrund af advokaternes anbefaling, at Norddjurs Kommune har indgivet en politianmeldelse.

- Det er jo ikke noget, vi er vant til, og det er meget uheldigt, at det skal komme dertil. Vi har jo et system, hvor vi i allerhøjeste grad baserer tingene på tillid til vores ledere, og det er vi nødt til fortsat at skulle. Vi har heller ikke nogen som helst grund til ikke at have tillid til vores ledere generelt, siger Kenneth Koed Nielsen til kommunen.dk.

Østjyllands Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse af en tidligere ansat fra Norddjurs Kommune. Man har nu påbegyndt en undersøgelse af, om der er sket overtrædelser af straffeloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce