Annonce
Debat

Norddjurs: Psykiatrien er i god gænge, men vi skal videre

"Et særligt fokus er at sikre overgangen fra barn til voksen. Når en borger fylder 18 år, skal der tages stilling til forsørgelsesgrundlag, forældre går fra at have forældremyndighed til at blive pårørende mv. Det er en overgang, der kan skabe utryghed og frustrationer. Derfor har politikken fokus på at skabe sammenhæng og tryghed i overgangen til voksenområdet", skriver Lars Møller. PR-foto
Annonce

DEBAT: Der skal være mere fokus på psykiatrien og de tilbud, vi giver borgere, som har en sindslidelse. Det var den tanke, jeg som udvalgsformand for voksen- og plejeudvalget tog med mig ind i denne valgperiode. Det er understøttet af både voksen- og plejeudvalget og kommunalbestyrelsen.

Jeg vil her give et par eksempler på, hvordan det har givet sig udtryk.

Først og fremmest har vi arbejdet med en egentlig psykiatripolitik i Norddjurs og netop vedtaget den i kommunalbestyrelsen. Det efter en proces, der har involveret brugere, pårørende, medarbejdere, politikere, pårørenderåd, ældreråd og handicapråd.

Politikken skal bidrage til, at alle borgere kan leve et aktivt, trygt liv, selvom de i en kort eller længere periode har en sindslidelse. Den er inddelt i fire hovedemner, som uddybes i politikken, og der beskrives, hvordan der skal arbejdes videre med dem. Det handler bl.a. om at styrke og støtte den enkelte borger.


Ovenstående er et godt skridt på vejen, men det er vigtigt, at vi også fremover fastholder og styrker fokus på psykiatrien i Norddjurs.


Et særligt fokus er at sikre overgangen fra barn til voksen. Når en borger fylder 18 år, skal der tages stilling til forsørgelsesgrundlag, forældre går fra at have forældremyndighed til at blive pårørende mv. Det er en overgang, der kan skabe utryghed og frustrationer. Derfor har politikken fokus på at skabe sammenhæng og tryghed i overgangen til voksenområdet.

I forbindelse med coronakrisen har kommunalbestyrelsen sat en million kroner af til en ekstra indsats imod ensomhed på ældre- og socialområdet, som voksen- og plejeudvalget så har udmøntet. Nogle af pengene er gået til musikoplevelser samt til ture i mindre grupper for borgere på psykiatriområdet.

Men jeg er særligt glad for de ekstra penge, vi udmøntede til almindelig bostøtte og bostøtte til særligt sårbare borgere, som var blevet afskåret fra at bruge vores forskellige aktivitetstilbud i den første coronatid. De har modtaget flere besøg, gåture i større omfang, ekstra tryghedsopkald samt modtaget flere ledsageydelser til f.eks. hospitals- og lægebesøg.

Med den kommende budgetaftale for 2021 ser jeg frem til ekstra midler til ledsagelse, ferieordning samt bedre normering til bosteder og bostøtten.

Ovenstående er et godt skridt på vejen, men det er vigtigt, at vi også fremover fastholder og styrker fokus på psykiatrien i Norddjurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce