Annonce
Østjylland

Norddjurs vil grave tomrør ned

Annonce

NORDDJURS: Én af metoderne til at få bredbånd udbredt til hele Djursland er ved etablering af såkaldt passiv infrastruktur, hvor Norddjurs og Syddjurs kommune kan opstille en mobilmast, som tilfældet er i Norddjurs ved Tranehuse eller ved at nedgrave tomrør, som udbyderne så kan benytte bagefter til at nå tyndt befolkede områder. Der vil være plads til tre udbydere i rørerne.

Netop den plan er Norddjurs kommune nu i gang med at udrulle i den nordvestlige del af kommunen omkring byerne Ørsted, Lille Sjørup, Kare, Holbæk, Udby, Udbyhøj, Tørslev, St. Sjørup, Ingerslev, Bode, Hollandsbjerg, Stenalt, Voer samt fjordcenterområdet, hvor man påtænker at nedgrave tomrør, da man har konstateret, at selskaberne ikke er interesseret i området.

Derfor afholder kommunen også et ledningsejermøde 19. januar klokken 14-15.30 i administrationsbygningen, Kirkestien 1, Allingåbro for at fortælle nærmere omkring planerne.

- Vi håber jo på, at der er nogle selskaber, der er interesseret i at trække bredbånd bagefter eller måske ikke er interesseret i at dele området og derfor bestemmer sig for at lave noget selv. Så kan vi flytte tomrørerne videre til en anden del af kommunen, siger projektleder Henrik Friis, der skal have tilmelding til mødet senest 17. januar her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce