Annonce
Aarhus

Nordea-fonden støtter leg på plejehjem med millionbeløb

Esra Alici Pedersen (midtfor på bagerste række) fik idéen til legestuer med babyer på plejehjem under sin egen barsel. De gamle kunne få glæde af de små, var hendes tanke. Foto: Andreas Bang
Foreningen Samværd får 3,6 millioner kroner af Nordea-fonden til at rulle succesfuldt projekt med at bygge bro mellem generationerne ud i andre danske kommuner.
Annonce

AARHUS: Siden 2017 har foreningen Samværd arrangeret legestuer på omkring 10 plejehjem i Aarhus. I disse legestuer har tre generationer kunne mødes på ugentlig basis for at tilbringe kvalitetstid sammen.

Rytmik, musik, bevægelse, leg og samtale har været mantraet for de hyggelige stunder, og nu har det succesfulde koncept - også kaldet for Leg på Plejehjem - fået støtte i millionstørrelsen. Helt konkret vil Nordea-fonden støtte med 3,6 millioner kroner over de næste to år, hvilket vækker glæde hos formand og stifter af Samværd, Esra Alici Pedersen.

- At vi har fået denne store støtte fra Nordea-fonden er af afgørende betydning for projektets og foreningen Samværds fremadrettede arbejde med at skabe meningsfulde fællesskaber på tværs af generationer. Det er vi helt vildt glade for, at vi nu får mulighed for at arbejde endnu mere målrettet på, lyder det fra Esra Alici Pedersen i en pressemeddelelse.

De mange millioner fra Nordea-fonden skal konkret gå til at udvikle og udbrede konceptet til andre danske kommuner.

At vi har fået denne store støtte fra Nordea-fonden er af afgørende betydning for projektets og foreningen Samværds fremadrettede arbejde med at skabe meningsfulde fællesskaber på tværs af generationer. Det er vi helt vildt glade for, at vi nu får mulighed for at arbejde endnu mere målrettet på.

- Formand og stifter af Samværd, Esra Alici Pedersen.

Annonce

Brobygning mellem generationer

Konceptets store succes skyldes blandt andet, at man på en hyggelig og sjov måde har formået at bygge bro mellem ikke kun to, men hele tre generationer. Legen på plejehjemmene har været med til at øge livskvaliteten hos deltagerne samt skabe fællesskaber mellem samfundsgrupper, som ellers ikke just tilbringer meget tid sammen.

- Det er utrolig glædeligt, at Nordea-fonden har valgt at støtte og dermed anerkende vores arbejde med at bygge bro på tværs af generationer. Støtten forpligter og motiverer på bedste vis til at arbejde endnu hårdere for projektets udbredelse, udtaler Esra Alici Pedersen.

Og hos Nordea-fonden er man heller ikke i tvivl om, at pengene er givet godt ud, for de mener nemlig, at Samværds Leg på Plejehjem-projekt er alfa omega for et velfungerende lokalsamfund.

- Leg på Plejehjem har vist sig som en nem og naturlig måde for lokalsamfundet at styrke fællesskabet på, og derfor er vi glade for foreningen Samværd, så endnu flere kan komme hinanden lidt mere ved. Det er godt for den mentale sundhed på tværs af flere generationer, lyder det fra direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen.

Musik og sang spiller en stor rolle ved de ugentlige legeaftaler. Foto: Liv Høybyg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Østjylland

Amerikanske tilstande i Odder

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce