Annonce
Aarhus

Nordea rykker til Frederiks Plads med 500 ansatte

Og det er så her vi bygger Nordeas nye hovedkontor på Frederiks Plads. Claus Pedersen-Bjergaard, regionsdirektør i Nordea, Frank Skov Jensen, projektdirektør i NCC Property Development og Allan Schouv Jakobsen, udlejningsdirektør samme sted, præsenterer planerne for bankens nye hovedsæde i Aarhus med plads til 500 medarbejdere. Bag dem ses Dansk Banks kommende hovedsæde. Foto: Axel Schütt
NCC bygger nu kontorbygninger i syv og 12 etager på Frederiks Plads. Her får Nordea sit århusianske hovedsæde, når byggeriet står færdigt i slutningen af 2021. Danske Bank er ved at bygge lige på den anden side af Spanien, så området bliver et helt lille finanskvarter.
Annonce

AARHUS: Ingen kunne for bare få år siden have forudset, at området omkring Jægergårdsgade og Spanien skulle udvikle sig til et helt lille finansdistrikt, men det er det, der sker nu.

Her flytter Nordea om to og et halvt år ind på Frederiks Plads med sit århusianske hovedsæde.

I forvejen er Danske Bank på vej i samme retning. Allerede i år flytter Danske Bank ind i sit store nybyggeri på hjørnet af Spanien og Jægergårdsgade og overfor Frederiks Plads.

- Det her er det helt rigtige sted. Vi holder os bynært, kommer til at ligge rigtigt godt i forhold til Aarhus H og får Sydhavnen som en spændende nabo, som vi bliver forbundet med af Kulbroen

Regionsdirektør i Nordea, Claus Pedersen-Bjergaard, om bankens flytning til Frederiks Plads.

Annonce

Det helt rigtige sted

Nordea har netop indgået et lejemål på Frederiks Plads skråt over for Danske Bank. Her rykker 500 Nordea-ansatte ind i slutningen af 2021, hvor NCC forventer at være færdig med at opføre et kontorbyggeri i henholdsvis syv og 12 etager.

Nordea har lejet de seks nederste etager i begge bygninger og vil her samle såvel medarbejderne fra det nuværende regionshovedkvarter på Sankt Clemens Torv som medarbejderne fra call-centeret i Orla Lehmanns Allé.

- Det her er det helt rigtige sted, siger regionsdirektør i Nordea, Claus Pedersen-Bjergaard, mens han står og betragter vandpytterne på jorden på den endnu ubebyggede del af Frederiks Plads, hvor gravemaskiner og byggekraner snart rykker ind.

- Vi holder os bynært, kommer til at ligge rigtigt godt i forhold til Aarhus H og får Sydhavnen som en spændende nabo, som vi bliver forbundet med af Kulbroen, fortsætter han.

Annonce

Nem adgang og parkering

Og så får bankens kunder gode parkeringsmuligheder. Fuldt udbygget kan der holde 420 biler i p-kælderen under Frederiks Plads.

- Med vores nuværende placering kan vi ikke tilbyde kunderne lette parkeringsmuligheder. Det kommer vi til at kunne på Frederiks Plads. Placeringen er ideel, hvad enten kunderne kommer i bil, med tog eller bus, på cykel eller til fods siger Claus Pedersen-Bjergaard.

Han fortæller, at medarbejderne er glade for flytteplanerne.

- De havde hænderne over hovederne, da de forleden blev orienteret om, at vi flytter til Frederiks Plads, siger han.

Kulbroen, der skal forbinde Sydhavnen med Frederiks Plads, lander lige ved siden af Nordeas kommende domicil på Frederiks Plads. Illustration: Transform
Annonce

Klar, parat, byggestart

I nybyggeriet kan banken på en helt anden måde skabe fleksible miljøer, hvor medarbejdere kan arbejde sammen på tværs og dele viden.

- Det er vigtigt for os at få de fleksible muligheder, så vi kan sætte medarbejdere sammen på en helt anden måde, end vi kan i dag, siger regionsdirektøren.

Nordea er foreløbig den eneste lejer, der er på plads i det kommende erhvervsbyggeri på Frederiks Plads. Men banken er en stor en af slagsen. Faktisk omfatter lejemålet 60 procent af kvadratmetrene i nybyggeriet.

- Nu hvor vi har den store lejer på plads, går vi i jorden, så skal lejerne til resten nok komme. Vi er allerede i kontrakt med en række interesserede, siger Allan Schouv Jakobsen, udlejningsdirektør i NCC Property Development.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce