Annonce
Aarhus

Nordic Seaplanes får et år mere: Vi må leve med usikkerheden

Direktør Lasse Rungholm fra Nordic Seaplanes er glad for at flyverne har fået et år mere at flyve i. Sagsbehandlingen er han knapt så glad for. Foto: Axel Schütt

Hos Nordic Seaplanes er de glade for at have fået forlænget deres flyvetilladelse et år mere. Men der er en god gang malurt i bægeret.

Annonce

AARHUS: For en lille måneds tid siden blev der sået tvivl hos de ellers populære vandflyvere fra Nordic Seaplanes - det var nemlig ikke sikkert, at de kunne få fornyet deres tilladelse til at flyve efter 1. marts 2019, hvor den skulle udløbe.

Men nu kan de ånde lettet op, for deres tilladelse er blevet forlænget et år mere, så der nu kan flyve vandflyvere mellem Aarhus og København frem til marts 2020. Og det er direktør Lasse Rungholm selvfølgelig glad for, men:

- Afgørelsen betyder, at vi kan flyve videre på samme niveau i 2019 som nu. Arbejdspladserne er reddet indtil videre, og det er dejligt, men vi kan naturligvis ikke forsvare at gå ud og investere 30 millioner kroner i det ekstra fly, som vi ellers har hårdt brug for for bedre at kunne servicere vores mange passagerer, når vi stadig ikke ved, om vi overhovedet kan få lov at bruge det, siger han.

Det er Københavns Kommune, som i første omgang gav afslag på tilladelsen til at vandflyveren kan lande i hovedstaden, og den afgørelse har Nordic Seaplanes klaget over. Den klage ligger nu hos Miljø- og Fødevareklagenævnet, hvor den nu har ligget i snart to år, og det huer ikke Lasse Rungholm.

- Vi er godt en uge inde i medarbejdernes opsigelsesvarsel, og dette burde have været løst for længe siden. Vi ved reelt ikke, hvornår vi kan forvente en endelig afklaring, men vi er tvunget til at leve med den usikkerhed. Forhåbentlig falder det hele på plads inden jul, så vi kan komme i gang med at udvide og flyve videre, siger han.

Ruten mellem Aarhus og København har været meget populær siden den startede i 2015 - 90-100 % af billetterne bliver solgt på især de tidlige og sene afgange, og for nylig rundede flyselskabet 29.000 passagerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce