Annonce
Aarhus

Nordic Seaplanes får et år mere: Vi må leve med usikkerheden

Direktør Lasse Rungholm fra Nordic Seaplanes er glad for at flyverne har fået et år mere at flyve i. Sagsbehandlingen er han knapt så glad for. Foto: Axel Schütt

Hos Nordic Seaplanes er de glade for at have fået forlænget deres flyvetilladelse et år mere. Men der er en god gang malurt i bægeret.

AARHUS: For en lille måneds tid siden blev der sået tvivl hos de ellers populære vandflyvere fra Nordic Seaplanes - det var nemlig ikke sikkert, at de kunne få fornyet deres tilladelse til at flyve efter 1. marts 2019, hvor den skulle udløbe.

Men nu kan de ånde lettet op, for deres tilladelse er blevet forlænget et år mere, så der nu kan flyve vandflyvere mellem Aarhus og København frem til marts 2020. Og det er direktør Lasse Rungholm selvfølgelig glad for, men:

- Afgørelsen betyder, at vi kan flyve videre på samme niveau i 2019 som nu. Arbejdspladserne er reddet indtil videre, og det er dejligt, men vi kan naturligvis ikke forsvare at gå ud og investere 30 millioner kroner i det ekstra fly, som vi ellers har hårdt brug for for bedre at kunne servicere vores mange passagerer, når vi stadig ikke ved, om vi overhovedet kan få lov at bruge det, siger han.

Det er Københavns Kommune, som i første omgang gav afslag på tilladelsen til at vandflyveren kan lande i hovedstaden, og den afgørelse har Nordic Seaplanes klaget over. Den klage ligger nu hos Miljø- og Fødevareklagenævnet, hvor den nu har ligget i snart to år, og det huer ikke Lasse Rungholm.

- Vi er godt en uge inde i medarbejdernes opsigelsesvarsel, og dette burde have været løst for længe siden. Vi ved reelt ikke, hvornår vi kan forvente en endelig afklaring, men vi er tvunget til at leve med den usikkerhed. Forhåbentlig falder det hele på plads inden jul, så vi kan komme i gang med at udvide og flyve videre, siger han.

Ruten mellem Aarhus og København har været meget populær siden den startede i 2015 - 90-100 % af billetterne bliver solgt på især de tidlige og sene afgange, og for nylig rundede flyselskabet 29.000 passagerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce