Annonce
Erhverv

Nordisk gastronomi: Driftig restauratør udvider sit imperium med restaurant på Aarhus Ø

Martin Ib har fra Pakusenes begyndelse været engageret med kantinedrift og frokostbuffet til erhvervsfolk. Næste år laver han a la carte restaurant i Pakusene. Navnet er en hemmelighed - so far. Foto: Axel Schütt
Restauratør Martin Ib er her der og alle vegne i Aarhus. Nu åbner han restaurant med nordisk gastronomi og grill i Pakhusene på Aarhus Ø.

AARHUS: Nordisk Gastronomi, mangfoldighed og mad tilberedt på grill. Sådan lyder nøgleordene, når den århusianske storrestauratør for alvor rykker ind på Aarhus Ø og pakhusene med åbningen af en a la carte restaurant.

Det sker næste år. Martin Ib er allerede engageret i Pakhusene med kantinedrift, og han vil også udvide denne del til næste etape af erhvervsbyggeriet. Planen er at udvide kantinedriften i Pakhusene fra 300 til over 1200 dagligt spisende erhvervsfolk. MIB, som navnet er på hans madimperium, er stærkt engageret i Aarhus Ø og Pakhusenene. Hos MIB Madmarked leverer delikatessebutikken til hele Aarhus Ø. Derudover lægger Pakhusene lokaler til arrangementer som fællesspisning for ø-beboerne samt koncerter, foredrag og andre events.

- Jeg glæder mig til, at vi kan hylde mangfoldigheden i den nye restaurant i Pakhusene. Det er det, vi står for, og det er det, vi kan. Derfor vil vi gerne skabe en restaurant, hvor alle kan være med prismæssigt, siger Martin Ib.

Maden bliver tilberedt over grill, og der vil ikke være ovn og komfur, som man kender det. Martin Ib fortæller dog, at det ikke kun er store bøffer, som bliver tilberedt på grillen. Der vil også være mulighed for at få små anretninger og andre velsmagende retter.

Annonce

MIB

  • MIB har eksisteret siden 2004, da Martin Ib åbnede sin første restaurant i Aarhus
  • Siden er virksomheden vokset, og i dag bespiser MIB omkring en million mennesker om året
  • MIB dækker over en bred palette af event-, catering- og madforetagender som MIBevent, frokostordningen MIBspiseriet8000, eget bageri og konditori MIBbagværk, madmarkedet i Pakhusene og Risskov MIB Madmarked, MIBfestival og MIBcooking Kidz
  • Derudover driver Martin Ib også eventstederne MIBpakhusene, MIBlounge i Ceres Park og MIBvæddeløbsbanen, hvor han bespiser stedernes gæster og arrangerer alt fra bryllupper og fødselsdage til firmaarrangementer og foredrag
  • Martin IB er selv udlært tjener og kok. Han har i flere år arbejdet som køkkenchef og madigangsætter, inden han blev selvstændig restauratør i 2004

Ib var med fra Strandbarens fødsel

Martin Ib og MIB har været en del af Aarhus Ø helt fra bydelens spæde start. Martin Ib begyndte med at være en del af strandbaren, hvor han var ansvarlig for Strandbarens boder og stablede Strandbarens bar på benene.Samarbejdet med Rune Kilden fra Kilden & Hindby, som sammen med PFA Ejendomme står bag Pakhusene, begyndte netop i Strandbaren. Rune Kilden var en af personerne bag hele Strandbarkonceptet. Siden er deres veje krydset flere gange - senest da Martin Ib flyttede ind i Pakhusenes første etape. Nu er anden etape af Pakhusene på vej, og Martin Ib får dobbelt så meget plads til både kantinedrift, selskaber, events, restaurant. Navnet på den kommende restaurant holder Martin Ib, der også åbner bageri på Langenæs, tæt til kroppen.

- Det bliver en overraskelse, når vi er helt sikre på det rigtige, siger han hemmelighedsfuldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce