x
Annonce
Erhverv

Nordisk gastronomi: Driftig restauratør udvider sit imperium med restaurant på Aarhus Ø

Martin Ib har fra Pakusenes begyndelse været engageret med kantinedrift og frokostbuffet til erhvervsfolk. Næste år laver han a la carte restaurant i Pakusene. Navnet er en hemmelighed - so far. Foto: Axel Schütt
Restauratør Martin Ib er her der og alle vegne i Aarhus. Nu åbner han restaurant med nordisk gastronomi og grill i Pakhusene på Aarhus Ø.

AARHUS: Nordisk Gastronomi, mangfoldighed og mad tilberedt på grill. Sådan lyder nøgleordene, når den århusianske storrestauratør for alvor rykker ind på Aarhus Ø og pakhusene med åbningen af en a la carte restaurant.

Det sker næste år. Martin Ib er allerede engageret i Pakhusene med kantinedrift, og han vil også udvide denne del til næste etape af erhvervsbyggeriet. Planen er at udvide kantinedriften i Pakhusene fra 300 til over 1200 dagligt spisende erhvervsfolk. MIB, som navnet er på hans madimperium, er stærkt engageret i Aarhus Ø og Pakhusenene. Hos MIB Madmarked leverer delikatessebutikken til hele Aarhus Ø. Derudover lægger Pakhusene lokaler til arrangementer som fællesspisning for ø-beboerne samt koncerter, foredrag og andre events.

- Jeg glæder mig til, at vi kan hylde mangfoldigheden i den nye restaurant i Pakhusene. Det er det, vi står for, og det er det, vi kan. Derfor vil vi gerne skabe en restaurant, hvor alle kan være med prismæssigt, siger Martin Ib.

Maden bliver tilberedt over grill, og der vil ikke være ovn og komfur, som man kender det. Martin Ib fortæller dog, at det ikke kun er store bøffer, som bliver tilberedt på grillen. Der vil også være mulighed for at få små anretninger og andre velsmagende retter.

Annonce

MIB

  • MIB har eksisteret siden 2004, da Martin Ib åbnede sin første restaurant i Aarhus
  • Siden er virksomheden vokset, og i dag bespiser MIB omkring en million mennesker om året
  • MIB dækker over en bred palette af event-, catering- og madforetagender som MIBevent, frokostordningen MIBspiseriet8000, eget bageri og konditori MIBbagværk, madmarkedet i Pakhusene og Risskov MIB Madmarked, MIBfestival og MIBcooking Kidz
  • Derudover driver Martin Ib også eventstederne MIBpakhusene, MIBlounge i Ceres Park og MIBvæddeløbsbanen, hvor han bespiser stedernes gæster og arrangerer alt fra bryllupper og fødselsdage til firmaarrangementer og foredrag
  • Martin IB er selv udlært tjener og kok. Han har i flere år arbejdet som køkkenchef og madigangsætter, inden han blev selvstændig restauratør i 2004

Ib var med fra Strandbarens fødsel

Martin Ib og MIB har været en del af Aarhus Ø helt fra bydelens spæde start. Martin Ib begyndte med at være en del af strandbaren, hvor han var ansvarlig for Strandbarens boder og stablede Strandbarens bar på benene.Samarbejdet med Rune Kilden fra Kilden & Hindby, som sammen med PFA Ejendomme står bag Pakhusene, begyndte netop i Strandbaren. Rune Kilden var en af personerne bag hele Strandbarkonceptet. Siden er deres veje krydset flere gange - senest da Martin Ib flyttede ind i Pakhusenes første etape. Nu er anden etape af Pakhusene på vej, og Martin Ib får dobbelt så meget plads til både kantinedrift, selskaber, events, restaurant. Navnet på den kommende restaurant holder Martin Ib, der også åbner bageri på Langenæs, tæt til kroppen.

- Det bliver en overraskelse, når vi er helt sikre på det rigtige, siger han hemmelighedsfuldt.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: - Kommer du og henter mig?

I min familie er opbakningen til et stærkt velfærdssamfund vokset ud af afhængighed. Min fars familie bærer nemlig på en arv, som ikke står i banken. Ikke at min fars familie er fattig. Farfar var en dygtig blikkenslager, og der stod gerne en Borgvardt eller Opel i garagen i selvbyggerhuset i udkanten af Viborg. Men der var også noget andet: Hunting-tons Sygdom, som er en modbydelig, genetisk betinget, arvelig, neurologisk sygdom. Desværre er den også uhelbredelig. Den kan minde om demens og svækker støt den syge, til modstandskraften er væk. Mange får symptomer i fyrrerne, men min egen far blev heldigvis først mærkbart syg, da han kom i tresserne. For et par år siden fungerede det ikke længere med at bo selv, og han flyttede på plejehjem. Det betyder også, at vi hører til de familier, som virkelig er mærket af dette forårs coronakrise. Min far kan ikke modtage besøg, vi kan ikke tage ham med på tur, og de løbende leverancer af smøger, blomster og søde sager må afleveres til personalet i indgangen. Det er ganske fornuftige forholdsregler, for min far, og sikkert mange af de øvrige beboere, er naturligvis i risiko for at blive alvorligt syge, hvis corona-virusset får lov at sprede sig på plejehjemmet. Men det er svært at forstå for en mand, der længes efter at komme ud og besøge sine børnebørn. "Kommer du og henter mig?", blev han ved med at spørge, da vi talte sammen i telefonen forleden. Men nej, Gamle, det gør jeg ikke. Vi må, ligesom resten af Danmark, gøre, hvad vores hjerne siger, er fornuftigt, i stedet for hvad vores hjerte siger, er det rigtige: Vi må slutte os til den imponerende, kollektive kraftanstrengelse, som danskerne i disse uger udfolder for at knække den smittekurve, som statsminister Mette Frederiksens pressemøder har indprentet i alle danskeres bevidsthed. Og nu tyder tallene på, at det er ved at lykkes, fordi vi i fællesskab agerer fornuftigt og holder sammen ved at holde afstand. Hvad min far angår, ved jeg, at han er i gode hænder. Han siger selv, at han aldrig har boet et bedre sted i hele sit liv. Det synes jeg måske nok, er en overdrivelse, men jeg er ikke i tvivl om, at personalet yder en omsorg, som gør, at jeg ikke er det mindste bekymret for, om han har det godt. Til mit held, og min fars glæde, har jeg ikke arvet genet for Huntington – risikoen er ellers 50/50. Men hvad ønsket om et stærkt velfærdssamfund angår, er jeg arveligt belastet. Og jeg tror, at den indsats, som danskerne nu yder i fællesskab, næres af, at vi – helt overvejende – føler, at vi er i samme båd. I et samfund som USA eller i Sydeuropa ville en familie som vores ikke have haft en chance for at betale for pleje og sundhedsydelser og samtidig opretholde den levestandard, vi kender i Danmark. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi i Danmark har et system, hvor alle de raske og velstillede på solidarisk vis er med til at betale de syge og svages regning over skatten. På samme måde er det vigtigt, at de, som nu mister arbejdet på grund af coronakrisen, kan regne med forsørgelse og hjælp til at komme tilbage i job. Når det danske samfund i løbet af foråret lige så stille åbner igen, skal vi være klar til at investere vores opsparede velstand i at sætte gang i økonomien, så virksomhederne igen begynder at ansætte. Og så skal vi i øvrigt tage os tid til at være sammen med familie og venner. Jeg skal i hvert fald hente min far ud i solen. Det begynder vi snart at trænge til!

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce