Annonce
Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Det er den tidligere direktørbolig på Dalgas Avenue, som i nogle år lagde plads til Café Skovbrynet og i få år Restaurant Früd, der nu genåbnes som Restaurant Tangkroen. Foto: Axel Schütt
Casablanca-familien med ejer Jørgen Danielsen i spidsen åbner i weekenden en ny restaurant, Tangkroen, på Dalgas Avenue 54. Restauranten tilbyder mad fra det nordiske og franske køkken med et moderne udtryk.

AARHUS: En kendt og anerkendt restauratør i Aarhus, Jørgen Danielsen, har overtaget lejemålet af den hvide patriciervilla mellem skoven og bugten på Dalgas Avenue 54. Her åbner han i weekenden 4.-5. december Restaurant Tangkroen med mad fra det nordiske og franske køkken.

Navnet er naturligvis inspireret af den nærliggende Tangkrogen på den anden side af Strandvejen, men twistet en lille smule med med vægt på det lille ord kro.

Jørgen Danielsen lejer huset af Aarhus Kommune på en 10-årig kontrakt. Det har stået tomt siden 1. september, da den hidtidige Restaurant Früd måtte lukke grundet personlige forhold. Endnu tidligere var det kendt som Café Skovbrynet, hvor elever fra Aarhus Tech stod i køkkenet.

Annonce

Men nu er det altså Jørgen Danielsen, ejer af Casablanca Familien, der står bag den nye restaurant, der skal supplere hans Café Casablanca i Rosensgade, Sjette Frederiks Kro i Riis Skov, Bageri Mor Anna i Latinerkvarteret samt Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg. Alle kendt for unikke rammer og lækker mad.

Omgivelserne er afgørende

Hvad fik dig til at kaste dig over den gamle villa?

Det skyldes huset og omgivelserne. De er og har været helt afgørende alle de steder, jeg driver restauranter og bageri. Hvis et sted ikke er indbydende, er det lige meget, hvad man laver. Et indbydende sted tiltrækker også gode medarbejdere, forklarer Jørgen Danielsen.

Restauranten har fået lyse farver, danske møbler og lamper. Ringkronerne er tegnet af  Vilhelm Lauritzsen og hænger også på Christiansborg. Privatfoto

Og det er en udfordring, der for tiden er kendt i hele branchen.

- Nu ryster man ikke bare kokke ud af ærmet. Så vi har måtte importere køkkenchefer fra København både til Sjette Frederiks og til Casablanca, og det går rigtigt godt. Jeg tror, det er den vægt vi lægger på ordentlighed, der tiltrækker dem. Og det er også et nøgleord i Restaurant Tangkroen.

Jørgen Danielsen udvider sin familie af restauranter med en kro i en patriciervilla ved Skovbrynet. Privatfoto

Ifølge menuplanen starter man ud med aftenmenuer torsdag til lørdag med alt inklusive - mad og drikkevarer. Og dertil en "kronch" søndag morgen som er en morgen-buffet med nye standarder - uden bacon - med med hjemmelavede og smagfulde specialiteter, ifølge restauratøren.

På længere sigt er planen at geare op med flere åbningsdage og en a la carte menu. Jørgen Danielsen forventer, at placeringen, der er let at komme til og fra, ligger tæt ved skov og strand og tilmed har gratis parkeringspladser, vil tiltrække mange mennesker.

I takt med at køkkenet bliver gearet op, er planen at udvide åbningsdagene. Desuden gør man klar til større selskaber med op til 80-90 gæster.

Annonce

Ordentlig mad

Hvorfor kalder du det en kro?

- Det er jo et koncept, vi kender fra Sjette Frederiks. Det er måske også lidt underspillet at kalde det en kro, men det er sjovt, når man kan give folk en oplevelse, der trækker benene væk under dem. Og så er det en kro, hvor vi serverer ordentlig mad, rigtig mad. Der er så mange andre, der camouflerer og pakker maden ind, men jeg synes det er fedt, man kan se, hvad det er, og at tingene er nede på jorden, siger Jørgen Danielsen.

Hvad er det for mad?

- Vores mad er overvejende fra det nordiske og franske køkken, men på en moderne måde. Den er lavet fra bunden gennem godt håndværk og med høj kvalitet i råvarerne. Vi bruger mange grøntsager og maden er ærlig og uformel med spændende smagskombinationer. Og så bruger vi friskbagt brød og søde sager fra eget bageri, Mor Anna. Det er brødet, der er limen i hele familiens restauranter.

Inden åbningen er restauranten blevet malet i lyse farver og har fået nye, moderne danske møbler og lamper.

- De erstatter den østrigske alpestue, der var her før. Vi bruger den samme arkitekt på alle vores restauranter, fortæller Jørgen Danielsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Aarhus

Er dit navn på listen? Se de 50 mest populære navne i Aarhus

Annonce