Annonce
Aarhus

Nordisk Spisehus: Sølv til tjenerelev

Med tre 12-taller og et 10-tal kunne tjenerelev Sidse Rasmussen hive en sølvmedalje hjem. Foto: Privat

Sidse Rasmussen imponerede ved svendeprøven og har besluttet at fortsætte som tjener hos gourmetrestauranten.

Nordisk Spisehus i Aarhus kan nu prale med at have en sølvvindende tjenerelev i restauranten, da 22-årige Sidse Rasmussen torsdag blev hædret for sin svendeprøve hos Tech College Aaborg.

Sølv bliver kun givet til de tjenerelever, som udmærker sig igennem den tre et halvt år lange uddannelse og som samtidig leverer en imponerende præstation til svendeprøven. Med tre 12-taller og et 10-tal beviste Sidse Rasmussen, at hun er en af de bedste. Hun fortæller om sin eksamen:

- Jeg var lidt nervøs for den praktiske del af prøven, hvor man trækker en tilfældig disciplin og for eksempel skal tranchere kylling, lave crepe suzette eller blande cocktails. Jeg blev bedt om at skære, serverer og præsentere fire forskellige oste, og dét havde jeg heldigvis god erfaring med fra min læretid på Nordisk Spisehus, så jeg klarede prøven fint.

Hos gourmetrestauranten Nordisk Spisehus er de glade for, at Sidse Rasmussen har besluttet at fortsætte som tjener efter sin elevtid. Derefter påtænker Sidse Rasmussen at specialisere sig inden for vin eller cocktails.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce