Annonce
Østjylland

Nordisk Tang får millionindsprøjtning fra norske investorer

Nordisk Tang har en vision om at bringe tang ind på på danskernes spiseborde. Her ses administrerende direktør i virksomheden Kristian S. Ottesen, som samler tang på den norddjurske kyst. Foto: Nordisk Tang

En norsk investorgruppe ført an af firmaet Artic Seaweed har investeret et større, ukendt millionbeløb i den danske iværksættervirksomhed Nordisk Tang i Grenaa.

Grenaa: I de seneste år har Grenaa-virksomheden Nordisk Tang sat sig for at bringe tangen ind på de danske og nordeuropæiske spiseborde.

Med fokus på dyrkning og høst af tang samt produktion af tangprodukter har Nordisk Tang bevæget sig ind i et nichemarked, som er spået til at blive et milliardmarked, og nu har en norsk investeringsgruppe med Arctic Seaweed i spidsen besluttet at købe sig ind i virksomheden.

- Vi har sammenfaldende ambitioner, som skaber grundlag for nogle stærke synergier, og som vi enkelt og hurtigt kan kapitalisere på. Derfor var det helt naturligt for os at gribe muligheden for at lave en strategisk investering i Nordisk Tang, så vi sammen kan udvikle en solid og komplet værdikæde baseret på et fælles værdigrundlag. Potentialet i samarbejdet er enormt, siger administrerende direktør i Arctic Seaweed Kim Kristensen om det nye samarbejde.

Annonce

- Tang har et kæmpe potentiale

Der er tale om en investering på et større, ukendt millionbeløb, som Arctic Seaweed nu har smidt i Nordisk Tang.

Med investeringen køber Artic Seaweed sig imidlertid ikke bare ind i selve råvaren. Nordisk Tang har nemlig adgang til en fermenteringsproces, som den norske investeringsgruppe i høj grad har set sig lun på.

- Vi ser et kæmpe potentiale inden for tang som ingrediens i andre fødevarer. Gennem en specialudviklet fermenteringsproces bliver tangen særdeles interessant i forhold til at reducere saltindhold, virke som bindemiddel og tilføre umani, forklarer administrerende direktør Kristian S. Ottesen fra Nordisk Tang.

Med fermenteringsprocessen kan Nordisk Tang gøre mange af de bioaktive stoffer i tangen langt mere tilgængelig. Det kan f.eks. være gennem vitamin K og B12, som bidrager til blodets størkningsproces, knogledannelse og celledeling, samt sunde omega 3, 6 og 9-fedtstoffer, forklarer virksomheden.

Nye tiltag i vente

Nordisk Tang forventer i løbet af 2018 at fordoble sin omsætning, og virksomheden fortæller, at de har op mod fem nye produkter med et stærkt sundhedsfokus i pipelinen.

Nordisk Tang blev stiftet i 2014 som følge af et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Kattegatcenteret og Havets Hus med visionen om at få havets superfood tilbage på spisebordene.

I 2015 blev Nordisk Tang fusioneret med den økologiske tangproducent Endelave Seaweed under virksomhedsnavnet Nordic Seaweed. Selskabet kom i 2016/2017 ud med et underskud på 2,6 mio. kr.

Nordisk Tang har i dag aftaler med distributionskanaler i Danmark og er ligeledes begyndt eksport til Tyskland, Sverige og Norge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce