Annonce
Østjylland

Nordisk Tang får millionindsprøjtning fra norske investorer

Nordisk Tang har en vision om at bringe tang ind på på danskernes spiseborde. Her ses administrerende direktør i virksomheden Kristian S. Ottesen, som samler tang på den norddjurske kyst. Foto: Nordisk Tang

En norsk investorgruppe ført an af firmaet Artic Seaweed har investeret et større, ukendt millionbeløb i den danske iværksættervirksomhed Nordisk Tang i Grenaa.

Grenaa: I de seneste år har Grenaa-virksomheden Nordisk Tang sat sig for at bringe tangen ind på de danske og nordeuropæiske spiseborde.

Med fokus på dyrkning og høst af tang samt produktion af tangprodukter har Nordisk Tang bevæget sig ind i et nichemarked, som er spået til at blive et milliardmarked, og nu har en norsk investeringsgruppe med Arctic Seaweed i spidsen besluttet at købe sig ind i virksomheden.

- Vi har sammenfaldende ambitioner, som skaber grundlag for nogle stærke synergier, og som vi enkelt og hurtigt kan kapitalisere på. Derfor var det helt naturligt for os at gribe muligheden for at lave en strategisk investering i Nordisk Tang, så vi sammen kan udvikle en solid og komplet værdikæde baseret på et fælles værdigrundlag. Potentialet i samarbejdet er enormt, siger administrerende direktør i Arctic Seaweed Kim Kristensen om det nye samarbejde.

Annonce

- Tang har et kæmpe potentiale

Der er tale om en investering på et større, ukendt millionbeløb, som Arctic Seaweed nu har smidt i Nordisk Tang.

Med investeringen køber Artic Seaweed sig imidlertid ikke bare ind i selve råvaren. Nordisk Tang har nemlig adgang til en fermenteringsproces, som den norske investeringsgruppe i høj grad har set sig lun på.

- Vi ser et kæmpe potentiale inden for tang som ingrediens i andre fødevarer. Gennem en specialudviklet fermenteringsproces bliver tangen særdeles interessant i forhold til at reducere saltindhold, virke som bindemiddel og tilføre umani, forklarer administrerende direktør Kristian S. Ottesen fra Nordisk Tang.

Med fermenteringsprocessen kan Nordisk Tang gøre mange af de bioaktive stoffer i tangen langt mere tilgængelig. Det kan f.eks. være gennem vitamin K og B12, som bidrager til blodets størkningsproces, knogledannelse og celledeling, samt sunde omega 3, 6 og 9-fedtstoffer, forklarer virksomheden.

Nye tiltag i vente

Nordisk Tang forventer i løbet af 2018 at fordoble sin omsætning, og virksomheden fortæller, at de har op mod fem nye produkter med et stærkt sundhedsfokus i pipelinen.

Nordisk Tang blev stiftet i 2014 som følge af et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Kattegatcenteret og Havets Hus med visionen om at få havets superfood tilbage på spisebordene.

I 2015 blev Nordisk Tang fusioneret med den økologiske tangproducent Endelave Seaweed under virksomhedsnavnet Nordic Seaweed. Selskabet kom i 2016/2017 ud med et underskud på 2,6 mio. kr.

Nordisk Tang har i dag aftaler med distributionskanaler i Danmark og er ligeledes begyndt eksport til Tyskland, Sverige og Norge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce