Annonce
Østjylland

Nordisk Tang i vækst - åbner butik i Berlin

Der er fuld fart på Heine Max Olesens tangeventyr. Lige nu er det Berlin, der er centrum for begivenhederne.

Erhvervseventyr har nu givet Grenaa ni arbejdspladser, fordi flere og flere har fået tang på menuen.

GRENAA: Det har længe været en kendt sag, at tang er en 'superfood' og kosttilskud med tang er at finde i enhver helsekostforretning. Men tang er meget mere end »bare« sundt - tang er en fremragende smagsgiver og er i disse år noget af det mest hypede i den gastronomiske branche. Tangmel, tangsalt, tangolie og andre tangprodukter gør sit indtog, og friskhøstet eller tørret tang bliver ikke bare brugt som råvare på de finere restauranter, men er også ved at gøre sit indtog i mange private køkkener.

Først var Grenaa-drengen Heine Max Olesen kendt som den kække spilopfyr, som nogle gange trådte over stregen - også på fodboldbanerne, hvor han havde talentet til at nå mere, end han gjorde.

Så blev han fiskehandler i FriskFisken på Grenaa Havn, men den butik har han forladt og kastet sig over et tangeventyr i virksomheden Nordisk Tang, som bare er vokset og vokset.

Nu tæller virksomheden på Åstrupvej i Grenaa ni ansatte - og lige nu er der fokus på den tyske hovedstad Berlin, som bare vil have flere og flere af tangprodukterne fra Grenaa.

Lige om hjørnet venter den gigantiske fødevaremesse Grüne Woche, der i dagene 20.-29. januar samler en halv million gæster, som er sultne på at vide mere - og ikke mindst smage.

- Vi er med i et samarbejde, som hedder New Nordica og hvor også Møllerup Gods er med for at vise deres hampprodukter, siger Heine Max Olesen.

Hans eget firmas tangprodukter har været på markedet i Berlin siden september - og det er gået over al forventning. Hidtil er markedsføringsindsatsen sket i et tæt samarbejde med den nordiske ambassade - og nu er man inde med tang på de markeder, hvor kokkene i den tyske hovedstad handler ind - og i det gigantiske varehus KaDeWe.

- I Berlin er der jo en voldsom interesse for veganske produkter og der passer vi fint ind. Vi har store forventninger til et nyt produkt i form af en tangsalat, som skal fermenteres. Takket være en gæringsproces kan vi lave en tangsalat, som kan holde sig fersk i fem uger, og det er helt vildt banebrydende, siger Heine.

Lige nu kan Nordisk Tangs produkter købes i Danmark, Norge, Sverige og altså Berlin, som er den første tyske by, vi har givet os i kast med, men flere kommer helt sikkert til. Og et hollandsk firma har også lige bedt om at få vores produkter i sortimentet.

Heine Max Olesen ser frem til 1. marts, når Nordik Tang åbner sin første butik. Det bliver i Bikini Berlin - et meget hipt sted med butikker og et moderne hotel - i Tiergarten-området.

- Vi gør det sammen med Ebeltoft Gårdbryggeri, som vil sælge deres specialøl og meget roste sodavand. Det bliver helt fantastisk, siger Heine.

Sidste år udgav han en kogebog med tangopskrifter sammen med tv-kokken Gorm Wisweh.

- Den har solgt imponerende 3000 eksemplarer og er på vej i et nyt oplag. Og vi er i gang med forberedelserne til en efterfølger, ligesom et produktionsselsdkab har vist interesse for en serie udsendelr, hvor vi rejser ud i verden og laver mad med lokale tangprodukter.

Jo, selv om det ikke sker på fodboldbanen - og i byen - længere, er der stadig fart på Heine Max Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce