Annonce
AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Det bliver den 51-årige nordmand Stig Inge Bjørnebye, der bliver ny sportschef i den århusianske Superligaklub. Hør chefredaktør Jan Schoubys kommentar til ansættelsen i videoen herover.

AARHUS: AGF har fundet sin nye sportschef. Valget er faldet på nordmanden Stig Inge Bjørnebye, der senest har været sportschef i den skandinaviske storklub Rosenborg BK.

Nu tager den 51-årige nordmand til Aarhus, hvor han tiltræder med øjeblikkelig virkning.

Erfaren leder

- Stig er en moden og erfaren fodboldleder, der har en stor international karriere bag sig som aktiv, og som leder har han erfaring som assistenttræner for det norske landshold, han har været cheftræner, udviklingsdirektør i det norske fodboldforbund og senest sportschef i Rosenborg. Så han er en stor kapacitet med et godt kendskab til skandinavisk fodbold opbygget gennem mange års virke. Vi har været gennem en god proces med mange samtaler med Stig og er blevet bekræftet i, at han er det rigtige match for os. Så vi glæder os til at tage hul på samarbejdet og til at byde ham velkommen i AGF, siger adm. direktør i AGF A/S, Jacob Nielsen.

I sin aktive karriere spillede Stig Inge Bjørnebye for de to engelske klubber Liverpool og Blackburn Rovers, ligesom han havde et lejeophold i Brøndby IF. Han nåede ligeledes at spille 75 kampe for det norske landshold.

Chefredaktør for Aarhus Stiftstidende Jan Schouby giver sit syn på ansættelsen af Stig Inge Bjørnebye som ny sportschef i AGF. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Ritzau Scanpix

Som træner har han fungeret som assistent for det norske landshold, ligesom han har været cheftræner i IK Start. I marts 2015 blev han ansat som sportschef i Rosenborg og det var blandt andet ham, der hentede den danske angriber Nicklas Bendtner til klubben.

I december 2019 stoppede han i jobbet som sportschef i Rosenborg. I de fire år, hvor nordmanden fungerede som sportschef vandt klubben det norske mesterskab fire gange og pokaltitlen tre gange.

Annonce

Spændende udvikling

- Fra første færd har vi haft en god dialog og en rigtig fin kemi, der kommer til at danne en god grobund for samarbejdet. AGF er en stor klub i Skandinavien, som jeg naturligvis kender og har fulgt gennem årene. Klubben er i gang med en spændende udvikling, der skal fortsætte hen over de kommende år, hvor vi skal skabe en varig og en sund præstationskultur i hele organisationen med fokus på de værdier, der præger AGF, siger Stig Inge Bjørnebye i en pressemeddelelse.

Stig Inge Bjørnebye var sportschef i Rosenborg i fire år. Det var blandt andet ham, der hentede Nicklas Bendtner til Norge. Foto: Jens Nørgaard Larsen

- Der er skabt et godt grundlag AGF i de senere år, som vi skal bygge videre på - og det er noget af det, der har tiltrukket mig ved stillingen; At jeg kan være med til at bygge videre på det flotte arbejde, der er i gang og som jeg ser frem til at fortsætte sammen med de mange dygtige medarbejdere, som er i klubben, som jeg glæder mig til at blive kollega med, siger Stig Inge Bjørnebye, der først skal gennem en Covid-19 karantæne inden han starter op på Fredensvang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce