Annonce
Sport

Norge stormer mod semifinale med sikker sejr over Ungarn

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix
Norge vandt fredag aften 36-29 over Ungarn og tog dermed et stort skridt mod EM-semifinalen.

Onsdag kunne Ungarn juble, da holdet besejrede Island, sendte Danmark ud af EM og gik videre til mellemrunden med to point.

Men fredag aften kom Ungarn ned på jorden igen efter et nederlag på 29-36 til Norge, der dermed er noteret for fire sejre i ligeså mange kampe ved EM-slutrunden.

Med sejren over Ungarn topper Norge gruppe 2 i mellemrunden med fire point og en bedre målscore end Slovenien, der tidligere fredag besejrede Island med 30-27.

Sander Sagosen er Norges helt store stjernespiller, og det viste han igen mod Ungarn, da han blev kampens topscorer med syv mål. Dermed skød han sig op på 34 mål i turneringen, hvor han er topscorer.

Den norske profil glædede sig over det spil, som hans hold viste.

- Når vi spiller sådan her, så får mange hold det svært mod os. Vi sad på det meste i de første 15 minutter, og der var kampen nærmest allerede dræbt, sagde han til TV2 umiddelbart efter kampen.

Nordmændene kom stormende i kampens indledning i Malmø, hvor de norske spillere i løbet af kampens første seks minutter kom foran 6-1 og tvang Ungarn til at tage timeout.

Lige lidt hjalp det. Norge fortsatte magtdemonstrationen og bragte sig hurtigt foran med ti mål.

Mod slutningen af første halvleg kom Ungarn lidt bedre med, men nordmændene gik til pause med en føring på 20-12.

I anden halvleg kom Ungarn fra start i et helt andet gear.

Selv om drømmen om et comeback led et knæk, da Bence Bánhidi modtog et rødt kort efter 31 minutters spil, formående Ungarn at barbere den norske føring ned på fire mål, inden nordmændene igen trak fra.

Det skete uden den norske back Magnus Abelvik Rød, som pådrog sig en fingerskade og ikke kunne fortsætte kampen.

Efter sejren fortalte Norges landsholdslæge til VG, at det var tale om en kraftig forstuvning.

- Han spiller med 95 procent sikkerhed mod Sverige på søndag, lød det fra læge Thomas Torgalsen.

Portugal og Sverige mødes senere fredag i rundens sidste kamp i gruppen. Ingen af de to hold har point med over i mellemrunden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce