Annonce
Udland

Norsk containerbarn finder sin mor efter 29 år

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ved hjælp af dna-registre og politiets dokumenter er det lykkedes at finde det norske hittebarn Ingrids mor.

En sag om en pige, der blev fundet efterladt i en affaldscontainer lørdag 11. august 1990 i Oslo, trækker 29 år senere overskrifter i Norge.

Længe havde man troet, at sporet til pigens mor var koldt.

Men mandag kunne det norske kriminalprogram Åsted Norge (gerningssted Norge, red.) offentliggøre, at man havde fundet frem til moren.

Det er lykkedes ved at gennemgå politiets efterforskning og søge i dna-registre.

– Trods mine år som drabsefterforsker hos Kripos (det norske kriminalpoliti, red.) har jeg aldrig været involveret i en sag, som er blevet opklaret på denne måde, siger den tidligere Kripos-efterforsker Asbjørn Hansen til norsk TV2.

Pigen blev fundet i en affaldscontainer i det gamle arbejderkvarter Bjølsen i Oslo.

Som det typisk sker med den slags sager, var der en hel del presseomtale i begyndelsen, beskriver norsk TV2.

Men politiets intense forsøg på at finde moren til det forladte barn bar ikke frugt.

"Containerbarnet", som den lille pige blev kendt som, fik sig en ny familie, der gav hende navnet Ingrid, og blev stort set glemt.

Sagen begyndte dog at rulle igen, da redaktionen fik et tip i februar i år. En af Ingrids veninder fortalte, at Ingrid søgte mere information om sin baggrund.

Efter længere tids efterforskning, som er beskrevet i en programrække på norsk TV2, kunne en dna-prøve endeligt bekræfte, at Ingrids mor var fundet.

Tv-programmet havde bemærket, at kvinden havde givet en forklaring med huller i tilbage i 1990 - og dermed fundet frem til moren.

Hun havde holdt på hemmeligheden i 29 år.

- Jeg synes, jo at det var synd for hende. At hun er gået igennem alt dette uden at kunne sige det til nogen, sagde Ingrid ifølge TV2, da hun fik beskeden om, at hendes mor var fundet.

Ingrid fik også at vide, at hendes mor gerne ville mødes med hende.

Den norske tv-station har endnu ikke offentliggjort morens forklaring eller beskrevet mødet mellem de to.

Også i Danmark finder man med jævne mellemrum hittebørn.

Næsten hver gang rejser det debat om, hvordan det lader sig gøre at skjule graviditeten og bagefter efterlade barnet uden at blive opdaget og få hjælp.

Flere politikere har foreslået, at der etableres babyluger, hvor mødre kan efterlade deres nyfødte. Det er blevet afvist af flere eksperter.

/ritzau/

Annonce
Artikel på norsk TV2''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce