Annonce
Aarhus

Norsk energikæmpe køber Aarhus-firma for milliardbeløb

Henrik Lind, CEO for Danske Commodities, har solgt firmaet til norsk energikæmpe for knap 3 milliarder kroner. Arkivfoto: Jens Thaysen

Den århusianske erhvervsmand Henrik Lind har solgt sit firma Danske Commodities i en kæmpehandel.

AARHUS: Den norske energigigant Equinor, der tidligere var kendt som Statoil, vil fremover være ejer af den danske energihandelskoncern Danske Commodities, der har hovedkvarter i Aarhus.

Det norske selskab har indgået en aftale om at købe samtlige aktier det århusianske selskab for 400 mio. euro - svarende til 2,98 mia. danske kr. Derudover vil der være mindre betalinger i løbet af de næste år, som er afhængige af, hvordan selskabet udvikler sig, fremgår det af en pressemeddelelse fredag morgen.

- Danske Commoditites handelsplatform og geografiske fodaftryk vil støtte vores strategi ved at udnytte selskabets store handelsposition inden for elektricitet og naturgas. Deres succes hænger sammen med deres fleksibilitet, iværksætterånd og hurtighed på markedet. Vi glæder os til at byde deres talentfule medarbejdere velkommen i Equinor-koncernen, siger Jens Økland, der er direktør for markedsføring og midstream, hos Equinor.

Danske Commoditites handler med el og gas på tværs af 37 lande i Europa. Virksomheden er stiftet af Henrik Lind, der ifølge CVR-registret ejer 87,5 pct. af selskabet. I pressemeddelelsen fremgår det, at han også vil fortsætte som topchef for energihandelskoncernen, i mindst 12 måneder efter at transaktionen går endeligt i gennem.

- Under Equinors ejerskab vil Danske Commoditites drage fordel af en stærkere finansiel position og en portefølje af gas og vedvarende energiaktiver på tværs af Europa, som kan optimeres i det dynamiske marked og give os yderligere handelsmuligheder, siger Henrik Lind i meddelelsen.

Handlen er betinget af godkendelser fra de relevante konkurrencemyndigheder.

I 2017 oplevede Danske Commoditites stor fremgang på både top- og bundlinjen. Omsætningen voksede med 65 pct. til 5472 mio. euro, mens driftsresultatet før skat steg 79 pct. til omkring 60 mio. euro, viser det seneste regnskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce