Annonce
Østjylland

Northern Assembly: Slet ikke så gråt som billederne lagde op til

Andreas Bevan og Dina Danielsdatter både leverer sangene og står i den vokale forgrund i Northern Assembly. Foto: Flemming Ege

Northern Assembly fyldte fredag aften Horsens Ny Teater med varme og energi - og et strejf af nordisk vemod.

Annonce

Horsens: Grå landskaber, forblæste og mennesketomme, for det meste med et anstrøg af sne og kuldskærhed. Som om foråret slet ikke kan bryde igennem.

Lidt paradoksalt kørte sådanne billeder som baggrund, da Northern Assembly fredag aften spillede på Horsens Ny Teater. Paradoksalt, fordi kvartettens folk-prægede musik rummer masser af varme og energi og forhåbninger.

Okay, flere af aftenens 16 sange havde også dette strejf af vemod, der på en eller anden facon er blevet udnævnt til typisk nordisk. På den måde passede billederne godt nok. Til at lægge denne nordpå-stemning, som så mange musikere fra vore breddegrader finder ind til.

Men det ville nu også have passet med lidt flere farver. Ikke mindst fordi Northern Assembly må kaldes en succeshistorie.

Northern Assembly på scenen i Horsens Ny Teater - fra venstre Jens Hedegaard, Andreas Bevan, Dina Danielsdatter og Jesper Smalbro. Sidstnævnte har tidligere boet i Horsens og slået sine musikalske folder her. Foto: Flemming Ege
Annonce

Blomstrende fællesskab

En historie, der begyndte, da Andreas Bevan og Dina Danielsdatter fandt ud af at skrive sange sammen. Og som blomstrede musikalsk, da Jens Hedegaard og Jesper Smalbro sluttede sig til.

Siden er det blevet til mere end 100 koncerter og et debutalbum, der understreger et fællesskab med et stort potentiale og med en dejlig energi og fremdrift i musikken.

Andreas Bevan (guitar) og Dina Danielsdatter (klaver og mandolin) deles om sang-hovedrollerne, men også Jens Hedegaard (trommer) og Jesper Smalbro (bas) bidrager til det ofte fornemme vokal-arbejde i Northern Assemblys historier om at længes hjem, om at miste og om at finde, om kærlighed og om, hvordan visheden om døden kan gøre livet mere værdifuldt.

Dina Danielsdatter og Jesper Smalbro. Han passede for det meste bassen, men trådte et par gange undervejs til ved klaveret. Foto: Flemming Ege
Annonce

Varme og livsglæde

Det hele i et musikalsk udtryk, der flot og iørefaldende udbygger den klassiske singer/songwriter-tradition.

Genren er prøvet før af mange andre, og det kan ikke påstås, at Northern Assembly udfordrer udtrykket.

Men inden for den valgte ramme leverer bandet smukke oplevelser og så meget varme og livsglæde, at det mere end overbeviste vi ca. 100 tilskuere i Horsens Ny Teaters store sal.

Vi glemte alt om vinterkulden udenfor - og dysterheden i de nordisk-grå billeder på scenens bagtæppe.

Andreas Bevan. Foto: Flemming Ege
Dina Danielsdatter. Foto: Flemming Ege
Jens Hedegaard. Foto: Flemming Ege
Jesper Smalbro. Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Dina Danielsdatter. Foto: Flemming Ege
Andreas Bevan og Dina Danielsdatter. Foto: Flemming Ege
Dina Danielsdatter og Jesper Smalbro. Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce