x
Annonce
Østjylland

Northern Assembly: Slet ikke så gråt som billederne lagde op til

Andreas Bevan og Dina Danielsdatter både leverer sangene og står i den vokale forgrund i Northern Assembly. Foto: Flemming Ege

Northern Assembly fyldte fredag aften Horsens Ny Teater med varme og energi - og et strejf af nordisk vemod.

Horsens: Grå landskaber, forblæste og mennesketomme, for det meste med et anstrøg af sne og kuldskærhed. Som om foråret slet ikke kan bryde igennem.

Lidt paradoksalt kørte sådanne billeder som baggrund, da Northern Assembly fredag aften spillede på Horsens Ny Teater. Paradoksalt, fordi kvartettens folk-prægede musik rummer masser af varme og energi og forhåbninger.

Okay, flere af aftenens 16 sange havde også dette strejf af vemod, der på en eller anden facon er blevet udnævnt til typisk nordisk. På den måde passede billederne godt nok. Til at lægge denne nordpå-stemning, som så mange musikere fra vore breddegrader finder ind til.

Men det ville nu også have passet med lidt flere farver. Ikke mindst fordi Northern Assembly må kaldes en succeshistorie.

Annonce
Northern Assembly på scenen i Horsens Ny Teater - fra venstre Jens Hedegaard, Andreas Bevan, Dina Danielsdatter og Jesper Smalbro. Sidstnævnte har tidligere boet i Horsens og slået sine musikalske folder her. Foto: Flemming Ege

Blomstrende fællesskab

En historie, der begyndte, da Andreas Bevan og Dina Danielsdatter fandt ud af at skrive sange sammen. Og som blomstrede musikalsk, da Jens Hedegaard og Jesper Smalbro sluttede sig til.

Siden er det blevet til mere end 100 koncerter og et debutalbum, der understreger et fællesskab med et stort potentiale og med en dejlig energi og fremdrift i musikken.

Andreas Bevan (guitar) og Dina Danielsdatter (klaver og mandolin) deles om sang-hovedrollerne, men også Jens Hedegaard (trommer) og Jesper Smalbro (bas) bidrager til det ofte fornemme vokal-arbejde i Northern Assemblys historier om at længes hjem, om at miste og om at finde, om kærlighed og om, hvordan visheden om døden kan gøre livet mere værdifuldt.

Dina Danielsdatter og Jesper Smalbro. Han passede for det meste bassen, men trådte et par gange undervejs til ved klaveret. Foto: Flemming Ege

Varme og livsglæde

Det hele i et musikalsk udtryk, der flot og iørefaldende udbygger den klassiske singer/songwriter-tradition.

Genren er prøvet før af mange andre, og det kan ikke påstås, at Northern Assembly udfordrer udtrykket.

Men inden for den valgte ramme leverer bandet smukke oplevelser og så meget varme og livsglæde, at det mere end overbeviste vi ca. 100 tilskuere i Horsens Ny Teaters store sal.

Vi glemte alt om vinterkulden udenfor - og dysterheden i de nordisk-grå billeder på scenens bagtæppe.

Andreas Bevan. Foto: Flemming Ege
Dina Danielsdatter. Foto: Flemming Ege
Jens Hedegaard. Foto: Flemming Ege
Jesper Smalbro. Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Dina Danielsdatter. Foto: Flemming Ege
Andreas Bevan og Dina Danielsdatter. Foto: Flemming Ege
Dina Danielsdatter og Jesper Smalbro. Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce