Annonce
Aarhus

NorthSide bag ny café nær Mølleparken

Den amerikanske rockband Interpol optræder på Northside Festival søndag d. 14 juni 2015 i Aarhus. Interpol Spiller på Grøn Scene på NorthSide Festival 2015 i Aarhus.

Den århusianske musikfestival har gennem et velgørenhedsprojekt rejst penge til at støtte en selvdrivende café for hjemløse og socialt udsatte unge nær Mølleparken i det centrale Aarhus.

Annonce

Musik. Golf. Penge.

Sådan lyder nogle ingredienserne i velgørenhedsprojektet NorthSide Charity Challenge, der er noget så sælsomt som en professionel golfturnering arrangeret af en musikfestival til fordel for socialt udsatte.

Tidligere på året rejste NorthSide Festval 250.000 kroner til hjemløse og socialt udsatte i Aarhus, da konceptet blev afprøvet for første gang på Lyngbygaard Golfs anlæg.

Og nu har festivalen besluttet, hvordan pengene skal fordeles.

»Efter at have overvejet en række muligheder ligger det fast, at pengene fra turneringen skal investeres i et projekt lanceret af FMS Kultur (Foreningen Mølleparkens Subkulturer red.) med fokus på at bygge et værested for unge århusianske udsatte og hjemløse«, oplyser NorthSide Festival i en pressemeddelelse.

Foreningen er stiftet for at kunne åbne en selvdrivende café nær Mølleparken med blandt andet cykelværksted og økologisk køkkenhave, og det er tanken at al overskud fra caféen skal gå til social velgørenhed og nye projekter.

Og nu får den altså 250.000 kroner i starthjælp af NorthSide.

Det er endnu ikke afgjort, hvor caféen får til huse, men så snart det er på plads, bliver donationen brugt til indretning og etablering.

NorthSide har desuden lovet at hjælpe foreningen med at holde styr på økonomien og lave puljeansøgninger, så caféen kan blive økonomisk bæredygtig så hurtigt som muligt.

Der vil desuden blive gjort en indsats for at skabe opmærksomhed omkring foreningen og den støtteforening, som århusianerne allerede nu opfordres til at melde sig ind i, så man kan være med til at bakke op om projektet.

NorthSide Charity Challenge bliver i øvrigt gentaget til sommer hos Lyngbygaard Golf fra 16. - 18. juni, som en afdeling af den danske golf tour, ECCO Tour.

Der er allerede nu gang i en auktion, hvor man blandt andet kan byde på VIP-billetter til NorthSide og golfspilleren Steen Tinnings golfbag. Pengene fra auktionen er igen øremærket hjemløse og socialt udsatte i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce