Annonce
Kultur

Northside booker publikums højeste ønske: Her er de første 6 navne

Northside annoncerede torsdag blandt andre Major Lazer, Bon Iver og The Streets som nogle af navnene til næste års festival. Foto: Saiyna Bashir, Malte Kristiansen og Benoit Tessier/Ritzau Scanpix

Bon Iver, Major Lazer og The Streets er de første internationale topnavne på Northside-plakaten i 2019. De får følgeskab af Lydmor, The Minds of 99 og Cautious Clay.

Annonce

KULTUR: En kunstner, der længe har stået øverst på ønskesedlen. Og to potente gensyn.

Sådan lyder det allerførste udspil fra Northside Festival, der i 2019 kan fejre 10 års jubilæum. Torsdag plottede festivalen de første tre internationale hovednavne ind på den jomfruelige festivalplakat: Bon Iver, Major Lazer og The Streets.

Og særligt Bon Iver er et navn, festivalen længe har drømt om at booke. Faktisk har Bon Iver, der blot består af enmandshæren Justin Vernon, været blandt publikums mest ønskede navne gennem hele festivalens historie.

- Vi er stolte over og glade for, at det endelig er lykkedes at få Bon Iver til Aarhus. Han er en fænomenal kunstner, der er i konstant udvikling, og han har været blandt de mest ønskede til Northside siden festivalens begyndelse, siger talsmand for Northside, John Fogde.

Annonce

Godaw igen

To af de øvrige hovednavne har allerede været på besøg i Ådalen.

I 2018 pryglede Diplo publikum med et af de hårdest pumpede DJ-sets nogensiden i Northside-regi, da amerikaneren fremkaldte en mindre jordskælv i midnatstimen lørdag. Næste år vender han tilbage med vennerne fra kollektivet Major Lazer, der blandt andet har fostret landeplagen 'Lean On' med hjælp fra danske MØ og franske DJ Snake.

The Streets var at finde som hovednavn på Northside i 2011. Grimerapperen Mike Skinner var på det tidspunkt i færd med sin afskedsturné. Men sidste år annoncerede han imidlertid et comeback for The Streets, og siden er der også dukket ny musik op, som garanteret er at finde på set-listen i Ådalen næste sommer.

Udover de tre internationale navne, har Northside også slået kløerne i albumaktuelle Lydmor, The Minds of 99 og den amerikanske vokalist Cautious Clay.

- Der er dog lang vej endnu og mere end 35 yderligere navne til, at vi er klar med den endelige plakat. Men som det ser ud lige nu, har vi en klar forventning om, at næste års program kommer til at kunne konkurrere med de allerbedste i vores historie, siger John Fogde.

Ligesom 2018-udgaven foregår Northside Festival i 2019 fra torsdag til lørdag i dagene 6. - 8. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce