Annonce
Aarhus

Northside byder på gin, tangoundervisning og keramikmaling i år

Kolonihaven, som er en del af sideprommaet, på dette års Northisde byder blandt andet på ginsmagning og tangoundervisning. Foto: Axel Schütt
Dette års festival byder på tyve forskellige events som tangoundervisning, vinsmagning og Meyers bageworkshop 'kend din kanelsnurre'.

AARHUS: Hvis du er en vin eller spiritus-connoisseur og skal på NorthSide i år - så er der gode nyheder.

Dele af dette års festivals "kolonihaveprgram" er netop offentliggjort, og det byder på både foredrag, workshops og forskellige smagninger af al slags alkohol.

Du kan blandt andet smage på forskellige lokale naturvine, cidere, gin og whisku, men udover smagsprøver er der også mulighed for at få indblik i historien bag de lokale destillerier, få indblik i lidt teknisk nørderi og få aflivet myter omkring spiritusen, du smager på.

Derudover kommer to af P6 Beats værter, Camilla Jane Lea og Carsten Holm, og fortæller om historien bag musikkanalen. Der bliver tangoundervisning, keramikmaling, forskellige foredag - og så bliver der mulighed for at deltage i Meyers bageworkshop 'Kend din kanelsnurre'.

Flere arrangementer bliver senere offentliggjort, når festivalen nærmer sig. Billetter til dette års kolonihave sættes til salg på Northside.dk i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce