Annonce
Aarhus

Northside byder på gin, tangoundervisning og keramikmaling i år

Kolonihaven, som er en del af sideprommaet, på dette års Northisde byder blandt andet på ginsmagning og tangoundervisning. Foto: Axel Schütt
Dette års festival byder på tyve forskellige events som tangoundervisning, vinsmagning og Meyers bageworkshop 'kend din kanelsnurre'.

AARHUS: Hvis du er en vin eller spiritus-connoisseur og skal på NorthSide i år - så er der gode nyheder.

Dele af dette års festivals "kolonihaveprgram" er netop offentliggjort, og det byder på både foredrag, workshops og forskellige smagninger af al slags alkohol.

Du kan blandt andet smage på forskellige lokale naturvine, cidere, gin og whisku, men udover smagsprøver er der også mulighed for at få indblik i historien bag de lokale destillerier, få indblik i lidt teknisk nørderi og få aflivet myter omkring spiritusen, du smager på.

Derudover kommer to af P6 Beats værter, Camilla Jane Lea og Carsten Holm, og fortæller om historien bag musikkanalen. Der bliver tangoundervisning, keramikmaling, forskellige foredag - og så bliver der mulighed for at deltage i Meyers bageworkshop 'Kend din kanelsnurre'.

Flere arrangementer bliver senere offentliggjort, når festivalen nærmer sig. Billetter til dette års kolonihave sættes til salg på Northside.dk i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce