Annonce
Kultur

Northside forsætter planlægningen af sommerens festival

Northside arbejder som planlagt frem mod at afvikle deres festival 4.-6. juni. Det skriver festivalen på sin Facebook-side tirsdag. Foto: Axel Schütt
Den store århusianske musikfestival meldte tirsdag eftermiddag ud, at de fortsætter planlægningen af årets Northside, der er programsat til 4.-6. juni.

AARHUS: De kulturelle institutioner er hårdt ramt af coronavirussens indtog i Danmark. Flere af de århusianske spillesteder, teatre og museer har allerede lukket ned på grund af smittefaren i forbindelse med større arrangementer.

Et af sommerens største arrangementer i Aarhus bliver musikfestivalen Northside, der efter planen skal afvikles fra 4. til 6. juni ved Ådalen.

De mange aflysninger i den senere tid har også skabt tvivl om de fremtidige arrangementer. Tirsdag eftermiddag kom Northside dog med en opdatering på sin Facebook-side, hvor organisationen meldte ud, at de fortsætter med planlægningen af festivalen som normalt.

- Vi fortsætter som normalt med planlægningen af Northside, der finder sted om 11 uger den 4.-6. juni. Vi følger udviklingen nøje og er i løbende dialog med de relevante myndigheder, skriver festivalen og tilføjer, at ændringer vil blive meldt ud på deres Facebook-side.

Den århusianske musikfestival er vokset med hastige skridt over de seneste år og er en af de helt store begivenheder i løbet af sommeren.

Festivalen har allerede booket flere større internationale navne som Massive Attack, Green Day, White Lies, Robyn og Weezer, ligesom danske navne som Kashmir, Lukas Graham, Jung og Spleen United også er på plakaten til den tre dage lange festival.

Northside er blevet afholdt siden 2010.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

AGF

AGF tilbyder trofaste fans penge tilbage

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce