Annonce
Kultur

Northside fortsætter med torsdagsstart

Northside har netop meldt ud, at festivalen også til næste år vil åbne for gæsterne om torsdagen. Dermed finder Northside 2019 sted 6.-8. juni. Foto: Axel Schütt

Festivalen i Ådalen lagde i år ud med at åbne festivalen torsdag i stedet for fredag, og sådan bliver det også til næste år oplyser Northside, der er klar med festivaldatoerne for 2019.

Annonce

AARHUS: Den tiende udgave af Northside bliver afviklet i dagene 6.-8. juni 2019. Dermed fortsætter festivalen med at invitere gæsterne indenfor fra om torsdagen.

- Dette års festival var første udgave, hvor vi havde lagt første festivaldag på en torsdag, og det gik så godt, at vi vil fortsætte på samme måde fremadrettet, udtaler festivaltalsmand John Fogde i en pressemeddelelse.

- Vi havde en ambition om at lave en opbygning, hvor vi sluttede med et brag lørdag i stedet for en mere stille søndag, og det syntes vi i den grad lykkedes. Ifølge Epinion foretrækker 69 procent nu, at Northside starter om torsdagen, og da i alt 86 procent enten foretrækker den nye struktur eller vil feste med os uanset, hvornår vi ligger i løbet af ugen, så føler vi os bekræftet i, at dette var den rigtige beslutning for Northside, fortsætter han.

Selv om torsdagsåbningen var populær for festivalgæsterne, var det ikke alle århusianere, der var glade for den tidligere festivalstart.

Aarhus Kommune modtog i år næsten ti gange så mange klager over Northside som i 2017. 80 klager blev det til, mens der sidste år var tale om 10-12 klager. I år gik klagerne gik primært på lydniveauerne og sluttidspunktet, og så også det faktum, at der var koncerter torsdag og sluttidspunktet for koncerterne på en hverdag.

Festivalen overholdt dog alle krav om støj, lydniveau og sluttidspunkter, oplyste Aarhus Kommune.

Billetsalget til Northside 2019 sættes i gang torsdag 1. november kl. 10 via Northside.dk, hvor der vil være adgang til både endags- og partoutbilletter.

Festivalen forventer at kunne offentliggøre de første navne til plakaten senere på måneden. Sædvanen tro regner festivalen med at kunne præsentere 40 primært internationale navne fordelt på tre scener i løbet af tre dage i Ådalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Annonce