Annonce
Kultur

Northside fortsætter med torsdagsstart

Northside har netop meldt ud, at festivalen også til næste år vil åbne for gæsterne om torsdagen. Dermed finder Northside 2019 sted 6.-8. juni. Foto: Axel Schütt

Festivalen i Ådalen lagde i år ud med at åbne festivalen torsdag i stedet for fredag, og sådan bliver det også til næste år oplyser Northside, der er klar med festivaldatoerne for 2019.

AARHUS: Den tiende udgave af Northside bliver afviklet i dagene 6.-8. juni 2019. Dermed fortsætter festivalen med at invitere gæsterne indenfor fra om torsdagen.

- Dette års festival var første udgave, hvor vi havde lagt første festivaldag på en torsdag, og det gik så godt, at vi vil fortsætte på samme måde fremadrettet, udtaler festivaltalsmand John Fogde i en pressemeddelelse.

- Vi havde en ambition om at lave en opbygning, hvor vi sluttede med et brag lørdag i stedet for en mere stille søndag, og det syntes vi i den grad lykkedes. Ifølge Epinion foretrækker 69 procent nu, at Northside starter om torsdagen, og da i alt 86 procent enten foretrækker den nye struktur eller vil feste med os uanset, hvornår vi ligger i løbet af ugen, så føler vi os bekræftet i, at dette var den rigtige beslutning for Northside, fortsætter han.

Selv om torsdagsåbningen var populær for festivalgæsterne, var det ikke alle århusianere, der var glade for den tidligere festivalstart.

Aarhus Kommune modtog i år næsten ti gange så mange klager over Northside som i 2017. 80 klager blev det til, mens der sidste år var tale om 10-12 klager. I år gik klagerne gik primært på lydniveauerne og sluttidspunktet, og så også det faktum, at der var koncerter torsdag og sluttidspunktet for koncerterne på en hverdag.

Festivalen overholdt dog alle krav om støj, lydniveau og sluttidspunkter, oplyste Aarhus Kommune.

Billetsalget til Northside 2019 sættes i gang torsdag 1. november kl. 10 via Northside.dk, hvor der vil være adgang til både endags- og partoutbilletter.

Festivalen forventer at kunne offentliggøre de første navne til plakaten senere på måneden. Sædvanen tro regner festivalen med at kunne præsentere 40 primært internationale navne fordelt på tre scener i løbet af tre dage i Ådalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce