Annonce
Aarhus

Northside, Phil Collins og Royal Run udfordrer pinsetrafikken

Blandt andet på Kongevejen har man allerede mærket de trafikale konsekvenser af de store events i Aarhus i de kommende dage.
Veje i flere dele af byen bliver spærret af på grund af store begivenheder de kommende dage.

AARHUS: De kommende dage kan det godt blive lidt af en udfordring at færdes i trafikken i Aarhus. Med Northside, Royal Run og Phil Collins-koncert er flere af byens veje helt eller delvist spærret, og det man kan nemt miste overblikket. Derfor har vi forsøgt at samle de mange trafikale ændringer i artiklen her, så du kan forberede dig på weekendens trafikale strabadser.

Annonce
Søren Frichs Vej i Åbyhøj er spærret, i hvert fald et stykke af vejen, hele weekenden. Illustration: Google Maps

Northside - Søren Frichsvej er spærret

Northside er i fuld sving - starten gik allerede torsdag eftermiddag - og det giver en mindre afspærring i Åbyhøj.

En lille del af Søren Frichs Vej er nemlig spærret, og det betyder altså at hvis du skal fra Midtbyen til Ringvejen, så skal du en anden vej end via Søren Frichs Vej.

Phil Collins i Ceres Park

Pop/rock-legenden Phil Collins giver koncert i Ceres Park lørdag, og det giver en del afspærringer i området omkring stadion.

Kongevejen har været spærret i en lille uges tid i skrivende stund, og op til koncerten bliver store dele af området spærret. Det går især ud over Jyllands Allé fra Marselis Boulevard til Rosenvangs Allé og Stadion Allé fra Marselis Boulevard til Ceres Park, som alle er spærret hele lørdagen fra kl. 8 til kl. 01 natten til søndag.

Phil Collins-koncerten kan godt give lidt bøvl, hvis du skal have bilen omkring stadion lørdag. Illustration: Ceres Park & Arena

Royal Run - store dele af midtbyen spærret i perioder

Mandag løber det store arrangement Royal Run bogstaveligt talt igennem det meste af byen.

Det betyder at store dele af midtbyen bliver spærret det meste af dagen, og derfor skal du væbne dig med en vis tålmodighed, hvis du skal ind til Midtbyen med hjælp fra andet end apostlenes heste mandag.

Royal Run kommer til at spærre store dele af byen i løbet af mandag. Illustration: Google Maps/Royal Run
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce