Annonce
Aarhus

Northside reddet: Jacob Bundsgaard åbner for Eskelund som koncertplads

Northside bliver hjemløs efter 2020, hvor den nuværende grund skal udstykkes til byggeri. Men nu tegner sig en politisk løsning. Borgmesteren og Socialdemokratiet er parat til at finde penge til en ny koncertplads, sådan som Venstre har ønsket i flere år. Foto: Axel Schütt

Borgmester Jacob Bundsgaard kommer Venstre og De Radikale i møde ved at afsætte 10 mio. kr. i sit budgetforslag for at skabe en ny koncertplads i Aarhus. Dermed synes Northside reddet, når festivalen skal væk fra Åbyhøj.

Efter flere års udskydelser og næsten uendelige debatter om en ny koncertplads i Aarhus ser der nu ud til at ske noget. Borgmester Jacob Bundsgaard afsætter i sit budgetforslag 10 mio. kr. til en ny koncertplads.

Dermed imødekommer borgmesteren et stort ønske fra Venstre og De Radikale. Og dermed er bl.a. Northside reddet, når festivalen efter 2020 kommer til at skulle forlade pladsen på Lokesvej i Åbyhøj, som skal udstykkes til byggeri.

Aarhus Byråd vedtog allerede i 2012 en principbeslutning om at anlægge en koncertplads ved Eskelund, men anlægsarbejdet er siden blevet udsat gang på gang i byrådet af økonomiske grunde. Der har ikke været penge til det.

Gang på gang har Venstre tilsvarende stillet forslag til budgetforhandlingerne om at afsætte et beløb til at komme i gang med arbejdet. Det gør partiet også i år, hvor det er ét af i alt 150 budgetforslag fra de politiske partier.

Tidligere på året udarbejdede kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) samtidig et forslag til byrådet om en koncertplads ved Eskelund på Åhavevej. Prisen er 36 millioner kroner, men kan også udføres i en "light-udgave" i flere etaper, hvor første etape koster 10 mio. kr. - altså de penge, som borgmesteren er parat til at bevilge. Herefter er planen at søge de resterende 26 millioner hos fonde, foreslog rådmanden i foråret.

Og det er netop denne idé, borgmester Jacob Bundsgaard nu griber i sit budgetforslag. Han foreslår 5 mio. kr. afsat i 2020 og andre 5 mio. kr. i 2021.

- Det er til etablering af en koncertplads ved Eskelund. Tiden er ved at løbe ud for pladsen, som Northside ligger på, og derfor skal vi i gang med at etablere en ny plads, siger Jacob Bundsgaard (S).

At pengene først afsættes i 2020 og 2021 er rent teknik. Hvis de partier, der indgår budgetforlig for 2018, vælger af afsætte pengene til den nye koncertplads, kan pengene rent teknisk godt fremrykkes til tidligere mod en lille rentebyrde. Og dermed vil den nye koncertplads kunne være klar i 2021, når Northside mangler den.

Det er her ved siden af genbrugsstationen på Åhavevej, at politikerne foreslår en ny koncertplads.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce