Annonce
Kultur

Northside stopper med at sælge cigaretter

Årets NorthSide-festival bliver den sidste, hvor gæsterne kan købe cigaretter på pladsen. Fremover skal de tage dem med hjemmefra, hvis de ønsker en smøg til musikken. (arkivfoto fra 2017)

Selv om Northside ikke længere vil sælge cigaretter, vil det stadig være muligt at ryge på festivalen.

Annonce

Musikfestivalen Northside i Aarhus vil ikke sælge cigaretter fra og med 2020. Det vil dog fortsat være muligt at ryge medbragte cigaretter, siger talsmand John Fogde i en pressemeddelelse.

- Vi vil fra 2020 ikke længere sælge cigaretter på festivalpladsen, siger han i meddelelsen.

- Northside skal fortsat være et fristed, hvor vores gæster kan hygge sig og være sammen med vennerne. Folk skal derfor fortsat have lov til at ryge deres medbragte cigaretter på pladsen.

- Men salg af cigaretter vil ikke længere finde sted, og vi kommer også til at omtale rygning i vores eksisterende Vis Hensyn-kampagne.

Ifølge John Fogde har festivalen truffet sin beslutning på baggrund af "folkestemningen" og "interessen for et røgfrit Aarhus".

Festivalens beslutning er sket i et lokalt samarbejde ved navn Røgfrit Aarhus. Hele projektet høster ros fra Mette Lolk Hanak, der er chef for forebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse.

- Det er lige nøjagtigt det, vi har forsøgt at inspirere til, siger hun i pressemeddelelsen fra Northside.

Aarhus rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), glæder sig også festivalens beslutning.

- Som jeg før har vendt med byrådet, så ved vi, at de unge starter med at ryge og genoptager rygning på festivaler, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce