Annonce
Erhverv

Norwegian får lov at vente med at betale gæld

Marcos Brindicci/Reuters
Det gældsplagede luftfartsselskab Norwegian får lov at vente med at betale to lån i milliardklassen tilbage.

Det norske luftfartsselskab Norwegian har mandag fået en håndsrækning fra sine långivere.

Selskabet er plaget af en stor gæld. To af lånene stod til at løbe ud i december og august. Mandag har långiverne givet grønt lys for, at udskyde den tilbagebetaling.

Det har Norwegian oplyst i en meddelelse til den norske børs ifølge Ritzau Finans.

Der er tale om to lån med en samlet værdi svarende til 2,6 milliarder danske kroner.

Det er ikke mange uger siden, at Norwegian oplyste, at der ikke var penge til at betale sin gæld. Der var derfor brug for en økonomisk hjælpende hånd af en art. Den kom mandag.

- Vi er tilfredse med obligationsejernes beslutning om at ændre obligationerne, da det vil give os et finansielt frirum fremover, siger Norwegians fungerende topchef, Geir Karlsen, ifølge Ritzau Finans i meddelelsen.

- Vi mener, at det viser tillid til vores strategi og støtte af de vigtige skridt, som Norwegian tager for at vende tilbage til profitabilitet.

- Selskabets operationelle præstation fortsætter med at forbedres, og vi er på rette vej til at nå målet for omkostningsbesparelser på to milliarder norske kroner i 2019, lyder det fra topchefen.

Allerede ved middagstid annoncerede hedgefonden Sissener, der har kæmpet imod udskydelsen og krævet sine penge, at den kapitulerede, fordi den fornemmede, at der var stemning for en udskydelse blandt de andre långivere.

Det fik Norwegian-aktien til at stige, og omkring 14.30, efter Norwegian selv har oplyst børsen om udskydelse, er aktien oppe med over fem procent.

Ifølge den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv betyder det, at Norwegian-aktien den seneste uge er blevet 30 procent mere værd.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce