Annonce
Aarhus

Nostalgiske luftfotos i massevis: Se gamle Aarhus fra luften

Et af billederne er det her, af strøget, fra omkring 1930. Foto: Danmark set fra luften/Nordisk Luftfoto

Det Kongelige Bibliotek har samlet 1,5 million luftfotos fra hele landet.

Annonce

AARHUS: Tidligere på året offentliggjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet 1,3 millioner luftfotos af hele Danmark, og nu følger Det Kongelige Bibliotek trop.

Nu kan du blandt andet se billeder af Aarhus, som byen har set ud for år tilbage - for eksempel et af midtbyen fra 1928-1933 eller af Skæring i 1968. "Danmark set fra luften - før Google" hedder projektet, som alle faktisk kan bidrage til. På siden kan du nemlig selv sætte en nål på kortet og uploade et billede, som passer til.

Det Kongelige Bibliotek har samlet billeder ind siden 2012, og i dag er 1,5 millioner billeder blevet digitaliserede, og en million af dem er blevet gjort tilgængelige. Billederne er kommet fra brugere i hele landet, og Det Kongelige Bibliotek kalder det selv for en succes, at det er lykkedes at få kortet lavet.

- Ved antagelsen, at et geotag tager cirka fem minutter, har brugerne lagt det, der svarer til 39 årsværk i arbejdet med at placere luftfotografierne korrekt! Antallet af korrekt placerede fotos stiger med cirka 500-1000 fotos pr. døgn, så Danmark set fra luften er en stor crowdsourcing succes, skriver biblioteket på sin hjemmeside.

Du kan se billederne på http://www.kb.dk/danmarksetfraluften/, hvor du kan klikke rundt i hele landet. Husk at zoome godt ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Kultur

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Aarhus har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce