Annonce
Sport

Novak Djokovic fortsætter dominans i titelforsvar

Kai Pfaffenbach/Reuters
Novak Djokovic vandt sikkert i fjerde runde. Nu venter hårdtslående canadier i kvartfinalen.

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic er på vej mod endnu et stort resultat i grand slam-turneringen Australian Open.

Søndag morgen dansk tid sikrede turneringens forsvarende mester sig en plads i kvartfinalerne, da han overbevisende slog Diego Schwartzman med cifrene 6-3, 6-4, 6-4.

Argentineren formåede kun at bryde Novak Djokovics serv en enkelt gang i løbet af kampen. Det var i andet sæt på et tidspunkt, hvor Djokovic allerede havde brudt Schwartzman to gange i samme sæt.

I kvartfinalen venter Milos Raonic, der er seedet som nummer 32 i turneringen. Han sikrede kvartfinalebilletten ved at slå Marin Cilic i tre sæt.

Selv om Novak Djokovic ikke har afgivet et sæt i turneringen siden første runde, er han ikke helt tryg ved tanken om at møde den hårdtslående canadier.

- Milos Raonic er en af de højeste og stærkeste spillere på ATP Touren, og han har også en af de bedste server.

- Jeg bliver nødt til at være forberedt på de missiler, der kommer fra hans side af nettet. Mine returneringer bliver en nøgle til at vinde kampen, siger Novak Djokovic ifølge AFP.

Selv peger Raonic da også på, at hvis han på nogen måde skal bremse serberens jagt på grand slam-titel nummer 17, så skal han serve på et meget højt niveau.

- Jeg bliver nok nødt til at lave mere end 35 esser, siger Raonic med henvisning til det antal esser, han lavede i sejren over Marin Cilic.

- Vi har en forskellig spillestil, og Djokovic har tidligere været god til at neutralisere mine server, tilføjer Raonic.

Vinderen af opgøret mellem Djokovic og Raonic kan meget vel komme til at møde rutinerede Roger Federer i semifinalen.

Schweizeren tog i hvert fald endnu et skridt videre i turneringen senere søndag, da han slog ungareren Marton Fucsovics i fire sæt. Federer vandt med cifrene 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

I kvartfinalen skal tredjeseedede Federer møde useedede Tennys Sandgren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce