Annonce
Aarhus

Konceptbutik er en stor succes i Vestjylland: Nu åbner den i to etager i Aarhus

Tøj er ikke det eneste, der hænger i Raasted nye lokaler i Aarhus. Du kan for eksempel også hænge ud i kaffabaren på førstesalen. Foto: Mikkel Hamann Johnsen
Kvinden bag konceptbutikken Raasted, Mette Mosgaard, har åbnet en ny toetagers-forretning i Latinerkvarteret.

AARHUS: En indbydende og inspirerende forretning ved Pustervig Torv i Latinerkvarteret i hjertet af Aarhus?

Drømmen er gået i opfyldelse for Mette Mosgaard. I knap fem år har hun drevet succes-butikken Raasted i Ringkøbing, men nu skal den og hun samtidig prøve kræfter med Smilets By.

- Jeg elsker min butik i Ringkøbing, men antallet af kunder og besøgende afgøres også i høj grad ud fra højsæsonen, siger Mette Mosgaard, der starter et nyt kapitel i fortællingen om Raasted.

Annonce

På adressen Badstuegade 1E i Aarhus kan den 51-årige forretningskvinde se frem til en mere kontinuerlig strøm af kunder.

- Aarhus er en spændende by med et større publikum. Her håber jeg, at kunne sikre mig en kundestrøm hele året, og derudover kan jeg udvide mit sortiment af varer. Ikke bare i Aarhus, men også på webshop og i Ringkøbing, afslører Mette Mosgaard og tilføjer:

- Raasted er en konceptbutik og et univers, der hylder ægte og bæredygtigt håndværk og inspirerer til slow living. Dét tror jeg, at folk i en større by som Aarhus gerne vil have.

Partnerskab med caféejer

Raasted er navngivet efter Råsted ved Holstebro, hvor Mette Mosgaard og familien har privat base. I butikken præsenterer hun et nøje udvalgt sortiment af varer i segmentet for interiør og livsstil.

Her møder man ikke klichéer som "Kan jeg hjælpe med noget?" eller "Så må du bare lige sige til, hvis du har brug for hjælp". Nej, den gode kundeservice ligger i de gode snakke.

Jacques-Louw Pienaar

Hendes nye butikseventyr bliver til virkelighed i partnerskab med Bent C. Christensen; en herre med en fortid i rådgivende og ledende roller i større design- og detailvirksomheder.

Mette Mosgaard - og faktisk også hendes datter - gør meget ud af at udvælge de varer, som Raasted har på hylderne. Hun tror på de tætte forbindelser med samarbejdspartnere, der også er på en bæredygtig mission. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

I dag er han blandt andet ejer af Café Åland og medejer af Cross Café tæt ved Magasin. For tiden skaber Bent C. Christensen blandt andet en japansk restaurant i Aarhus.

- Bent ville - ligesom mig - gerne have en butik i Aarhus med fokus på bæredygtighed og kvalitet, og derfor har vi nu teamet op, siger Mette Mosgaard, som har 50 procent af den nye forretning, mens Bent C. Christensen har den anden halvdel.

På Badstuegade kommer Raasted til at brede sig omkring 364 kvadratmeter fordelt på to plan, der også levner god plads til en kaffebar på førstesalen.

Annonce

Et par stærke mærker

I kaffebaren og bag butikkens skranke kommer Mette Mosgaard ikke selv til at stå selv, men her kommer århusianerne til at møde parret Jacques-Louw Pienaar og Louise Mortensen.

Ud over at være forlovede er de to butikschefer begge stærkt kreative.

- Det skal være et univers for sig selv, fortæller Jacques-Louw Pienaar på engelsk.

Jaques-Louw Pienaar eller hans forlovede Louise Mortensen vil være de to ansigter, som tager imod de århusianske kunder. Om de så skal ned eller op ad trappen. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Han er uddannet grafisk designer, har arbejdet inden for filmverdenen og selv haft en bogbindingsbutik.

Louise Mortensen har arbejdet mange år inden for retail med i særdeleshed mode, men har længe villet arbejde mere med møbler. Dette har Raasted også i sortimentet, sammen med tøj, kaffe og meget mere.

Butikken Raasted åbnede lørdag 7. maj.

Jacques-Louw Pienaar og Mette Mosgaard mødte hinanden tilfældigt gennem nogle konferencer før corona. Det er ikke mere end en måned siden, at Mette kontaktede Jacques for at høre, om han kunne overveje at styre Raadsted-butikken i Aarhus. Foto: Mikkel Hamann Johnsen


Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Stole, glas og flasker fløj gennem luften: Vrede mænd raserede beværtning i Skolegade

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Annonce