Annonce
Aarhus

Nu anlægges ny plads til Northside og folkepark

Eskelund bliver byens nye koncertplads, hvor blandt andet Nothside skal løbe af stablen fra 2021. I næste uge starter arbejdet når et krat fjernes. Fotos: Axel Schütt og Jens Thaysen/Scanpix

Eskelunden skal være byens nye natur- og eventområde til skovtur og koncerter. Men først skal jordbunden testes grundigt.

AARHUS: Nu starter arbejdet med at anlægge byens kommende udendørs koncertsted til Northside og andre musikarrangementer. Samtidig bliver det en ny folkepark for kommunen.

Mandag 12. november vil de første maskiner rykke ind og begynde at rydde et pilekrat på Eskelund. Arbejdet er det første synlige bevis på, at en omdannelse af området nærmer sig.

- Vi rydder en del af pilekrattet i det sydvestligste hjørne af Eskelund for at kunne undersøge terrænet og de geotekniske forhold ordentligt. Vi skal finde ud af, om det er afvandet nok og har sat sig. Resultatet skal bruges i den samlede vurdering af, hvordan området skal udformes og anvendes, siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø.

Det store pilekrat er ikke udpeget som beskyttet natur og er vokset op på kunstigt etablerede bassiner, som blev brugt i forbindelse med oprensning af Brabrand Sø. Nu er de groet til med pil og brændenælder og er uden særlige naturværdier.

Annonce

Moesgaard Museum skal grave

- Vi lader den omkringliggende beplantning stå, Og når arbejdet udføres her i efteråret, så undgår vi at fuglelivet generes i yngleperioden, siger Kim Gulvad Svendsen.

I løbet af vinteren og foråret vil Moesgaard Museum også gå i gang med prøvegravninger i området for at undersøge, om der er særlige fortidsminder, som eventuelt skal udgraves, før der kan anlægges veje eller terrænreguleres i området.

- Måske findes der tegn på stenalder på morænebakken i midten, hvor der ikke har været losseplads. Det skal prøvegravninger afsløre. Og hvis der er noget, skal vi enten betale Moesgaard for at grave det ud eller lægge veje uden om området.

Fra Eskelund er der én kilometer til Viby Torv, to kilometer til Tivoli Friheden og tre kilometer til Aarhus Banegård. Med sin bynære placering, natur og et areal på mere end 500.000 kvadratmeter skal omdannelsen også til at området kommer ind i århusianernes bevidsthed som en folkepark.

Northside i 2021

I langt størstedelen af årets dage skal området stadigvæk fungere for både familien på skovtur, motionisten og den naturinteresserede, samt de forskere, undervisere og studerende der allerede bruger området som landskabslaboratorium.

Samtidig skal området i få weekender om året fungere som byens nye store eventareal for eksempel for musikfestivalen Northside, kultur- og motionsarrangementer og store enkeltstående koncerter.

Aarhus Byråd afsatte i budgettet for 2018 i alt 10 millioner kroner til omdannelsen. Men den rækker ikke til det fulde projekt, der er anslået at ville koste 36 millioner kroner. Derfor vil kommunen også søge fonde om støtte.

- Nu går vi i gang med forberedelserne og med at udpege, hvordan området kan indrettes med scener og veje. Og det haster, fordi vi gerne skal have noget, der er klart til musik i 2021, når Northside skal flytte, siger Kim Gulvad Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce