Annonce
Aarhus

Nu begynder næste etape af ombygningen: Busserne får nye holdepladser på rutebilstationen

Aarhus Rutebilstation er i gang med en større ombygning. Fra 1. marts får busserne nye holdepladser. Arkivfoto: Henrik Havbæk Madsen
Arbejdet på Aarhus Rutebilstation er nu så fremskredet, at næste etape af ombygningen, der skal sikre rutebilstationens fremtid, kan begynde. Derfor skifter busserne fra mandag holdepladser.

AARHUS: Den store ombygning af Aarhus Rutebilstation betyder, at busser og rutebiler gennem længere tid har haft andre holdepladser end de oprindelige.

Fra 1. marts får busserne så igen nye holdepladser. Ombygningen af rutebilstationen er ganske vist langt fra på plads, men dog så fremskredet at næste etape af det store projekt kan gå i gang.

Derfor vil det være en god idé for buspassagererne at orientere sig om ændringerne, inden de næste gang skal med bus fra Aarhus Rutebilstation.

Annonce

Stadig lang vej

Der vil på rutebilstationen være oversigtskort på store plakater og infoskærme på både rutebilstation og Midttrafik Kundecenter skal hjælpe kunderne med at finde deres bus. Du kan også danne dig et overblik over ændringerne på kortet her i artiklen.

Fra 1. marts skifter busserne til andre holdepladser på rutebilstationens område og i de nærliggende gader Ny Banegårdsgade, Fredensgade og Sønder Allé. Illustration: Midttrafik

Midttrafik opfordrer derudover til, at kunderne orienterer sig på den særlige infoside, hvis de skal rejse med en bus, der afgår fra Aarhus Rutebilstation i perioden fra 1. marts.

Forsvarlig afspærring og tydelig skiltning skal sikre, at kunderne kan færdes sikkert på Aarhus Rutebilstation under ombygningen.

Midttrafik opfordrer til følgende:

Ophold dig kun kortvarigt ved bussens holdeplads, da der flere steder vil være begrænset plads at opholde sig på.

Vent i stedet på bussen i området ved Midttrafik Kundecenter.

Gå ikke i området bag busserne. Der kan opstå farlige situationer, fordi busserne bakker ud fra holdepladserne

29. oktober 2019 blev der indført et øjeblikkeligt stop for brug af dele af rutebilstationen og p-kælderen på baggrund af ny rapport fra Orbicon. Rapporten konkluderer, at det er uforsvarligt at benytte p-kælderen, da der var stor fare for sammenstyrtning.

I oktober 2020 påbegyndte Aarhus Kommune en omfattende ombygning af rutebilstationen, der blandt andet betyder at parkeringskælderen skal fyldes med 6.300 kubikmeter sand.

Ombygningen af Aarhus Rutebilstation forventes færdigt i sensommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce